ZEMUNAC KOJI STIŽE NA BALKAN UČIO OD NAJKRVOLOČNIJEG UBICE! Magda bio pripadnik Arkanovih Tigrova, a njegova zlodela još se pamte!
Foto: EPA

TRIDESET GODINA OD KRVOPROLIĆA u segedinu!

ZEMUNAC KOJI STIŽE NA BALKAN UČIO OD NAJKRVOLOČNIJEG UBICE! Magda bio pripadnik Arkanovih Tigrova, a njegova zlodela još se pamte!

Crna Hronika -

Jedan od najopasnijih pripadnika zemunskog klana, Siniša Petrić, poznatiji javnosti kao Zenica, čeka na izručenje Bosni i Hercegovini, kako bi odležao ostatak kazne, međutim, s obzirom na njegovu prošlost, okrutni ubica ne miruje i u zatvoru.

Ekstradicija opasnog zemunca odložena je za 2. februar ove godine, a tek će se videti šta se sprema nakon izručenja Zenice, koji je slavu stekao monstruoznim ubistvima po Evropi, još kada je kao maloletnik pristupio kriminalnoj grupi Marinka Magde.

Kriminalna karijera Petrića otpočela je u dosta ranije, u njegovim tinejdžerskim godinama, a obeležena je nizom zločina, između ostalog, na čelu sa Marinkom Magdom, jedan od onih zbog kojih se ljudima i danas diže kosa na glavi, jeste i slučaj koji se dogodio na današnji dan pre tačno 30 godina.

Siniša Petrić, Siniša Petrić Zenica
foto: Siniša Petrić

Krvavi pohodi

U noći između 23. i 24. januara 1994. godine, zemlja je zavijena u crno nakon počinjenog masakra u dva porodična doma, o čemu i danas svi bruje.

Magda je krvoproliće započeo likvidacijom tročlane porodice Petrić, a završio ga ubistvom bračnog para Agatić na Paliću, da bi četiri meseca kasnije policija utvrdila da je Magda, sam ili u grupi, ubio i staricu Idu Feher u okolini Subotice.

Policija je tih dana imala pune ruke posla, a činilo se da jezivim vestima nema kraja. U toku uviđaja koji su obavljali u porodičnom domu bračnog para Agatić, Verice i Josipa, stiglo je i obaveštenje o još jednom krvoproliću u jednoj maloj kući, nedaleko od subotičke pijace.

U tri prostorije ležalo je po jedno beživotno telo, na samom ulazu, policija je zatekla desetogodišnjeg Daneta, ulaskom dalje, beživotno telo majke Stane zatekli su u drugoj prostoriji i na kraju u spavaćoj sobi i telo oca Mileta.

Subotički Džek Trbosek

Višestruki ubica, jedan od najkrvoločnijih na prostoru bivše Jugoslavije, bio je pripadnik Legije stranaca, ali takođe i Arkanovih "Tigrova".

Iza rešetaka je zbog monstruoznih ubistava čak 14 ljudi i dece u Srbiji i Mađarskoj, kada je prvensveno osuđen na smrtnu kaznu, koja je kasnije, zbog promene zakona, preinačena u maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Magda je bio poznat u kriminalnim krugovima, iako je u Segedinu boravio potpuno legalo, uhapšen je tako što su ga policijske snage namamile u stanicu pod izgovorom da se radi o rešavanju dozvole boravka.

- Inspektori su ga pozvali zbog navodne provere pasoša, a kada je shvatio da je prevaren i da će ga uhapsiti, pokušao je da pobegne. Skočio je kroz prozor, ali je zaustavljen - ispričao je tada izvor Kurira.

Marinko Magda
foto: Printscreen/Youtube/ Hír TV

Nikada nije tačno utvrđeno koliko je ubistava počinio Magda, a u koliko je samo učestvovao, međutim, svojevremeno je tvrdio da nikada nije ubio nijedno dete.

Smrt desetogodišnjeg Daneta pripisuje se Zenici, koji je i sam u to vreme bio maloletnik, pa mu se iz tog razloga za počinjeno delo nije sudilo kao odrasloj osobi.

Te kobne večeri kada je zajedno sa Magdinom grupom harao i rušio porodične domove, Magda je usmrtio Danetove roditelje, kada se pojavio i mali dečak, kojem je Zenica rekao da se sakrije iza kreveta. Nakon što su opustošili kuću, Zenica se okrenuo i ubio dečaka. Na pitanje sudije zašto je to učinio, Zenica je hladnokrvno odgovorio: "Bio sam nešto nervozan te noće."

Bonus video:

01:36

ŠOKANTNA IZJAVA ADVOKATA: Zemunski klan je nastao NAKON UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Za Kurir TV otkrila pravo ime ozoglašene grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track