POLICIJA RAZOTKRILA SUROVI PLAN! VOĐI OZLOGLAŠENE GRUPE GLAVA BILA U TORBI: U isto vreme sprečene čak ČETIRI likvidacije
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

klanovi žestoko udarili jedni na druge!

POLICIJA RAZOTKRILA SUROVI PLAN! VOĐI OZLOGLAŠENE GRUPE GLAVA BILA U TORBI: U isto vreme sprečene čak ČETIRI likvidacije

Crna Hronika -

Crnogorski istražitelji su na današnji dan pre tačno tri godine sprečili četiri likvidacije pripadnika klanova koji godinama ratuju do istrebljenja u tri različita grada! Rat kotorskih klanova traje od decembra 2014. godine zbog nestanka vrednog tovara kokaina koji je nestao iz jednog stana u španskoj Valensiji, i od tada rat broji preko 60 žrtava, među kojima imamo i nevino ubijene.

Tog 22. januara 2021. inspektori su imali pune ruke posla pa je tako u Tivtu osujećen plan "škaljaraca" koji su hteli da likvidiraju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u momentu kada je trebalo da se ukrcaju na avion za Beograd na aerodromu u Tivtu.

Takođe, škaljarski klan je imao surovi plan da smaknu i jednog od vođa Slobodana Kašćelana koji je tog dana imao zakazano ročište u Višem sudu u Podgorici. S druge strane, ni "kavčani" nisu mirovali, jer je tog dana na meti njihove ekipe u Budvi bio visokopozicionirani član Marko Ljubiša Kan.

- Istražitelji su uspeli da spreče čak četiri likvidacije u tri grada - na aerodromu u Tivtu sprečena je likvidacija sada već uhapšenih Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegove desne ruke Marka Miljkovića, koji su bili u poseti Radoju Zviceru, navodnom vođi kavačkog klana, dok je druga sprečena u Budvi, gde su Kraljevčani Lazar I. i S. S. hteli da smaknu Marka Ljubišu Kana, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana - objašnjava izvor i dodaje:

- Istog dana smrt je izbegao i Slobodan Kašćelan, navodni vođa kavačkog klana, koji je tog dana trebalo da ide na suđenje u Viši sud u Podgorici. Zaraćeni klanovi će, po svemu sudeći, ići do istrebljenja.

Zaraceni kotorski klanovi "škaljarci" i "kavcani", nakon šest godina brutalnih ubistava i zločina po regionu i Evropi, vratili su se u mesto prebivališta, Crnu Goru, gde su planirali nove likvidacije!

Podsetimo, poslednjih nekoliko godina Srbija je zabranila ulazak clanovima ovih klanova i ljudima bliskim njima.

HRONOLOGIJA

Sprečene likvidacije u Crnoj Gori

x 22. januar - Veljko Belivuk i Marko Miljković u Tivtu

x 22. januar - Marko Ljubiša Kan u Budvi

x 22. januar - Slobodan Kašćelan u Podgorici

NEVOLJA I MESAR

Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji se sada nalaze u pritvoru u Srbiji zbog sumnje da su vodili kriminalnu organizaciju, koja se sumnjiči za najmanje četiri ubistva, otmice, iznude, trgovinu narkoticima - bila je navodno i beogradski ogranak kavačkog klana.

Naime, oni su došli 17. januara u Crnu Goru u posetu Radoju Zviceru, navodnom vođi kavačkog klana, i tada su privedeni na informativni razgovor. Nakon toga su pušteni, čuvali su ih, navodno, "kavčani". Kada su 22. januara hteli da se ukrcaju na avion u Tivtu, sprečena je likvidacija, jer su istražitelji sve vreme pratili Belivuka, a osumnjičeni su uhapšeni.

- Kao naručilac ove likvidacije označen je Janko V., koji je godinama na robiji u Spužu zbog niza krivičnih dela, a označen je kao pripadnik škaljarskog klan - kaže naš sagovornik.

suđenje Belivukovoj grupi, Specijalni Sud, Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

Grupa Nevolje i Mesara tereti se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakoniko držanje i nošenje oružja, otmice i silovanja. Na poslednjem održanom ročištu završeno je sa ispitivanjem jedine žive žrtve ovog monstruoznog klana, za koga se navodi da je otet od strane pojedinih članova, a jedan od njih ga je i silovao.

MARKO LJUBIŠA KAN

Kraljevčani Lazar Ilić i S. S. uhapšeni su 22. januara u štek stanu u Budvi jer su pokušali da likvidiraju Marka Ljubišu Kana, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana i prijatelja Luke Bojovića. Za Ilićem je u septembru 2020. raspisana poternica zbog sumnje da je u garaži TC "Ušće" u Beogradu ubio Aleksandra Šarca, koji je bio saradnik "škaljaraca".

- Ilić je navodno imao zadatak da u Budvi likvidira i Marka Ljubišu Kana - rekao je ranije izvor Pobjede i dodao:

- Policija je uhvatila određene kontakte koji povezuju Belivuka, Radoja Zvicera, kao i Lazara Ilića. Kod Ilića su pronađeni pištolj, kriptovani telefon i lažni pasoš.

SLOBODAN KAŠĆELAN

Slobodan Kašćelan
foto: youtube/Vijesti Online

Plan koji je imala kriminalna grupa koja je htela da ubije Slobodana Kašćelana, navodnog vođu kavačkog klana, osujetila je policija. Naime, Kašćelan je 22. januara trebalo da se pojavi na suđenju u Višem sudu u Podgorici, gde mu se sudi zbog pranja para, ali je ono otkazano. Pakleni plan ove grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili.

- Dvojica članova grupe na motoru, kako veruju specijalni tužioci, trebalo je da sačekaju detonaciju razorne bombe, a ukoliko bi Kašćelan ostao živ, oni bi mu prišli i pucali u njega iz blizine - prenele su ranije mediji.

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track