"I ON JE BIO U TAJNOJ PROSTORIJI KUĆE STRAVE U RITOPEKU!" Advokat pominje TREĆE LICE koje je učestvovalo u krivičnom delu
Foto: Nemanja Nikolić, MUP RS

suđenje belivuku

"I ON JE BIO U TAJNOJ PROSTORIJI KUĆE STRAVE U RITOPEKU!" Advokat pominje TREĆE LICE koje je učestvovalo u krivičnom delu

Crna Hronika -

Preslušavanjem audio snimaka, u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je sudjenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Odbrana je zatražila da se iz dokaza izuzme zapisnik o uviđaju u kući u Ritopeku.

Suđenje je pratila novinarka Kurira Slađana Nedeljković:

Slađana Nedeljković
foto: Kurir televizija

- Sudsko veće odbilo je predloge advokata Marka Miljkovića i Veljka Belivuka da se iz spisa predmeta izuzmu svi oni izveštaji sačinjeni 22., 23., 26. i 29. aprila 2021. godine, a odbili su i predloge advokata da se iz ovog slučaja isključe glavni tužilac i javni tužioci uključeni u ovaj predmet. Međutim, sudsko veće je prihvatilo da se na sud kao svedoci pojave Zoran Pavković i Nebojša Petković koji su navodno potpisali iste izveštaje sačinjene tih datuma. Oni bi trebalo na nekom od narednih ročišta da prisustvuju kao svedoci i da kažu svoj deo priče.

A advokat Dejan Lazarević rekao je da je osim dokaza falsifikovan i datum kada kada su sačinjeni izveštaji.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Dejan Lazarević
foto: Nemanja Nikolić, MUP

- A Dejan Lazarević, podsetimo, je ponovo uključen u ovaj proces i on je rekao da je pored potpisa koji stoje na ovim izveštajima falsifikovan i spisak dokaza, ali i isto tako da je falsifikovan i datum kada su isti izveštaji sačinjeni. Takođe, on je napomenuo da je na licu mesta pored njega i Saše Ivanića, tužioca koji je uključen u ovaj predmet, bilo i treće lice koje je ušlo u tajnu prostoriju kuće Strave u Ritopeku i koje je prisustvovalo dok su forenzičari uzimali određene dokaze - rekla je Nedeljković i dodala:

- Zahtevao je takođe da se i to treće lice ispita za koje se navodno tvrdi da je šef forenzike. Takođe, i drugi advokati su imali primedbe na prikupljenu dokumentaciju, između ostalog i advokat Nebojše Jankovića koja je rekla da je za nju jedini valjani uviđaj izvršen tog 4. februara 2021. godine u 13.00, kada su ulazna vrata od kuće u Ritopeku zapečaćena. Sutra, naravno, nastavlja se suđenje sa početkom u 14.30, kada bi trebalo da se nastavi sa uvidom u pisanu dokumentaciju.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track