ISPRED KIOSKA NA NOVOM BEOGRADU POKUŠAO DA UBIJEN MUŠKARCA: Krio se u Francuskoj, uhapšen posle 10 godina EVO ZA ŠTA JE OPTUŽEN
Ilustracija, Foto: EPA

više javno tužilaštvo u beogradu

ISPRED KIOSKA NA NOVOM BEOGRADU POKUŠAO DA UBIJEN MUŠKARCA: Krio se u Francuskoj, uhapšen posle 10 godina EVO ZA ŠTA JE OPTUŽEN

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vojislava P. (43) zbog sumnje da je 26. aprila 2013. godine u naselju Žarkovo pokušao da ubije I.S, tako što ga je nožem ubo u stomak, nakon čega je pobegao i skoro 10 godina bio nedostupan organima gonjenja.

- Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju - navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, budući da se skoro 10 godina krio, sve do hapšenja u Francuskoj 30. marta 2023. godine. Nakon boravka u ekstradicionom pritvoru, Vojislav P. je izučen Republici Srbiji 5. januara 2024. godine.

Više javno tužilaštvo u Beogradu
Više javno tužilaštvo u Beogradufoto: Petar Aleksić

- Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 26. aprila 2013. godine oko 23:45 u naselju Žarkovo u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, sa umišljanjem pokušao da liši života I.S. - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

On je, kako se sumnja, nakon prethodne svađe i neraščišćenih odnosa sa I.S, iskoristio opštu gužvu i lomljavu koja je nastala ispred jednog kioska na uglu ulica Zorina i Ilije Đuričića, pa je iz automobila “Jugo” uzeo nož “leptir” i oštećenog uboo u predelu stomaka, nanevši mu tešku telesnu povredu.

Okrivljeni je pobegao sa lica mesta, dok je oštećeni odmah prevezen na Urgentni centar, gde je hitno operisan.

Bonus video:

00:43

SPREMAO SE ZA BEKSTVO KAD JE UPALA POLICIJA: Uhapšen Marokanac (31) osumnjičen za ubistvo u Sarajevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track