DUŠKO ŠARIĆ PRVI PUT PRED SUDOM: Nisam plaćao policajce, što bih diskreditova svedoka saradnika kada mi je brat već bio osuđen
Arhivska fotografija, Foto: Zorana Jevtić

DUŠKO ŠARIĆ PRVI PUT PRED SUDOM: Nisam plaćao policajce, što bih diskreditova svedoka saradnika kada mi je brat već bio osuđen

Crna Hronika -

Duško Šarić koji se 4. januara predao srpskom pravosuđu danas je prvi put doveden iz pritvora pred veće Specijalnog suda u Beogradu i on se na početku današnjeg suđenja izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

- Ne priznajem navode optužnice, nisam učinio nijedno krivično delo koje mi se stavlja na teret. Nisam uradio ništa protivzakonito, ne znam kako sam se našao na optužnici. Nisam član nikakve kriminalne grupe, niti sam učinio i jedno krivično delo - rekao je Duško Šarić kom se na teret stavlja da je bio član grupe brata Darka Šarića i da je čuvao novac i raspoređivao ga za izvršenje krivičnih dela, kao i da je učestvovao u pokušaju diskreditacije svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

- Darko Šarić mi je brat kao što je poznato. Stavlja mi se na teret da sam držao neki novac kod sebe za finansiranje grupe i da sam novac po nalogu Darka Šarića davao Aleksandru Boškoviću, a on dalje Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću, što nije tačno. Drugo, ja ne zna kako sam mogao da diskreditujem svedoka saradnika kada je moj brat već bio pravosnažno osuđen - rekao je optuženi Duško Šarić, navodeći da policajcima nije plaćao nikakve ručkove niti rođendane.

- Moram da kažem i da apsolutno nije istina da sam Boškoviću dao 50.000 evra i zahtevao da to da Danilu i Milutinu. Bošković je sniman kao i ja, valjda bi postojao neki snimak. Pre par godina sam sedeo sa Boškovićem na ručku, pojavila su se dva njegova druga, Danilo i Milutin, krenula je priča i ja sam se požalio, dugo živim u Beogradu, imam četvoro dece, da sam predavao za državljanstvo Srbije više puta ali ga nikada nisam dobio. Oni su rekli "daj da vidimo gde je zapelo", ja sam Boškoviću dao zahtev, gde sam ga predao. Posle toga smo se videli par puta, ali niti sam im obećavao pare, niti sam im davao pare za te usluge - nastavio je sa iznošenjem odbrane rođeni brat Darka Šarića.

On se potom osvrnuo na "ceduljicu koju su mu pokazali advokati a koja je navodno dokaz da je vodio evidencije o troškovima".

- To nije moj rukopis - rekao je on.

Na pitanje advokata Dalibora Katančevića da li je koristio telefon sa Skaj aplikacijom, on je kratko odgovorio.

- Nikada nisam imao telefon sa Skaj aplikacijom - rekao je Duško Šarić.

Navode optužnice danas je negirao i optuženi Milan Vučinić, koji je takođe bio u bekstvu i predao se 4. januara kada i Duško Šarić.

- Nisam kriv i nikada nisam koristio telefon sa Skaj aplikacimo, nije tačno ono što mi se optužnicom stavlja na teret - rekao je optuženi Vučinić koji se tereti da je učestvovao u planiranju ubistva svedoka saradnika u drugom predmetu, Nebojše Joksovića.

On je, odgovarajući na pitanja tužioca rekao da Joksovića ne poznaje i da ne zna ništa o tom krivičnom delu. Prema optužnici, ubistvo svedoka saradnika planirano je na Drinskoj regati.

- Supruga mi je iz tog kraja, znam gde se održava, ali sam samo kopnom prolazio, srpskom stranom - rekao je Vučinić u kratkoj odbrani.

Bonus video:

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja