PORESKI POLICAJAC UHAPŠEN ZBOG 10.000 EVRA MITA: Preko posrednika od privrednika tražio pare da "PROGLEDA KROZ PRSTE"
Ilustracija, Foto: Jochen Tack / Alamy / Alamy / Profimedia

više javno tužilaštvo u beogradu

PORESKI POLICAJAC UHAPŠEN ZBOG 10.000 EVRA MITA: Preko posrednika od privrednika tražio pare da "PROGLEDA KROZ PRSTE"

Crna Hronika -

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su poreski policajac ZoranV. (41) i vlasnik jednog privrednog društva Dejan M. (52) zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, odnosno primanje mita u pomaganju.

- Zoran V. i Dejan M. su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, ali nisu detaljno iznosili odbranu, niti su odgovarali na pitanja. Tužilaštvo je nakon saslušanja, predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici okrivljenih odredi pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu - potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Osumnjičeni su uhapšeni u koordiniranoj akciji Uprave kriminalističke policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nakon primopredaje 5.000 evra 31. januara 2023. godine.

Saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu
Saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradufoto: Petar Aleksić

Naredbom o sprovođenju istrage Zoran V. se tereti da je preko Dejana M. od svedoka Ž.R. zahtevao da mu preda 10.000 evra, odnosno 20% poreskog duga od 6 miliona dinara sa kamatom privrednog društva u vlasništvu Ž.R, kako on ne bi kao poreski policajac vršio dalje provere privrednog društva Ž.R.

Prethodno je Zoran V. objasnio Ž.R. da bi iznos poreskog duga privrednog društva od 6 miliona dinara sa kamatom morao da uplati državi, kao i da bi krivično odgovarao kao vlasnik privrednog društva.

- Nakon više ostvarenih komunikacija, Dejan M. je, kako se sumnja, sa Ž.R. dogovorio isplatu traženih 10.000 evra iz dva dela, pa je 31. januara uzeo od njega 5.000 evra. Potom je kao posrednik trebalo da Zoranu V. preda navedeni iznos kada su obojica zatečeni od strane policije i lišeni slobode - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

00:12

Krađa u Zemunu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track