MILJAN HOFMAN PREBAČEN U PRITVOR U SREMSKOJ MITROVICI: Sledeće nedelje mu počinje suđenje EVO ZA ŠTA JE OPTUŽEN
Hapšenje braće, Foto: Printscreen/Instagram, Kurir

uskoro suđenje

MILJAN HOFMAN PREBAČEN U PRITVOR U SREMSKOJ MITROVICI: Sledeće nedelje mu počinje suđenje EVO ZA ŠTA JE OPTUŽEN

Crna Hronika -

Suđenje Miljanu Vidoviću, poznatijem kao Hofman, koji je 10. novembra prošle godine uhapšen u jednom restoranu u poznatom beogradskom tržnom centru zakazano je za 8. februar pred Osnovnim sudom u Rumi, potvrdio je za Kurir njegov branilac, advokat Marko Janković.

Advokat Marko Janković
Advokat Marko Jankovićfoto: Ana Paunković

Hofman je, kako saznajemo, iz Centralnog zatvora u Beogradu prebačen u pritvor u Sremskoj Mitrovici.

Podsetimo, Miljan Vidović se optužnim predlogom koji je protiv njega podiglo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu tereti za krivična dela zlostavljanje i mučenje.

U optužnom predlogu, kako je tada saopšteno, beogradsko tužilaštvo je predložilo da on bude osuđen na godinu dana zatvora kao i da se Prvi osnovni sud u Beogradu oglasni mesno nenadležnim, s obzirom na to da je krivično delo izvršeno u Irigu.

- On je bio uhapšen sa bratom ali je tokom postupka tužilaštvo odustalo od gonjenja Ljubana Vidovića - podseća izvor Kurira.

Snimak za koji je optužen
Snimak za koji je optuženfoto: Printscreen

Spektakularnom hapšenju braće je, podsetimo, prethodilo objavljivanje snimaka na društvenim mrežama, a na kojima se vidi maltretiranje dostavljača hrane i konobara.

Krivičnom prijavom sumnjičili su se za dva krivična dela zlostavljanje i mučenje, a nakon sprovedenih dokaznih radnji, odbačena je krivična prijava koja se odnosila na zlostavljanje i mučenje dostavljača hrane jer je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.

Na jednom objavljenom videu zabeleženo je kako osumnjičeni Miljan Vidović u donjem vešu udara dostavljača hrane, govoreći mu: "Što si slao poruke mojoj ženi?". Na drugom videu, zabeleženo je kako Miljan maltretira jednog konobara zbog, kako se čuje na snimku, papagaja.

Međutim, kako je Kurir ranije pisao, kao svedoci u istrazi saslušani su i konobar i dostavljač hrane kog su, kako se sumnja, mučili ali su oni izjavili da je sve bila šala, a braća su tokom iznošenja odbrane negirala krivično delo.

Bonus video:

01:17

Braća Hofman upadaju sa huliganima u Modriči i maltretiraju osoblje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track