ZATVOR I MILION DINARA KAZNA ZA GRADNJU BEZ DOZVOLE U ZEMUNU: Investitor priznao krivicu i prihvatio kaznu, gradilište zatvoreno
Ilustracija, Foto: Kurir.rs/T.Ilić

treći osnovni sud

ZATVOR I MILION DINARA KAZNA ZA GRADNJU BEZ DOZVOLE U ZEMUNU: Investitor priznao krivicu i prihvatio kaznu, gradilište zatvoreno

Crna Hronika -

Treći osnovni sud u Beogradu je prihvatio sporazum o priznanju krivičnog dela koji je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo sa okrivljenim Ž.D. (46) i on je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine kao i na plaćanje novčane kazne u iznosu od 1.000.000 dinara jer je izvršio krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

- Krivično delo Ž.D. je izvršio na taj način što je u vremenskom periodu od oktobra meseca 2023 godine do januara meseca 2024 godine, u Zemunu, u svojstvu investitora, gradio objekat bez građevinske dozvole te je nakon donošenja rešenja o obustavi radova, nastavio započetu gradnju izgradivši drugi, treći i započevši izgradnju četvrtog sprata - saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Brzom akcijom ovlašćenih službenih lica, kako se dodaje, obavljen je uviđaj kome je prisustvovao postupajući tužilac, gradilište je ponovo zatvoreno, mašine zapečaćene, obavljeni su razgovori za radnicima na gradilištu, a Ž.D. je prilikom saslušanja u prostorijama tužilaštva, u prisustvu branioca, u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela.

Bonus video:

02:13

U BEOGRADU MASA OBJEKATA LEŽI NA VIŠE OD 2.000 KLIZIŠTA: Frapantni podaci Građevinske komore Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track