CRVENI KARTON ZA SPORTISTE! NA IVICI ZAKONA: Košarkaši i fudbaleri hapšeni zbog nasilja, pokušaja ubistva, droge, pranja para...
Foto: Petar Aleksić, Dado Đilas, Kurir TV

CRVENI KARTON ZA SPORTISTE! NA IVICI ZAKONA: Košarkaši i fudbaleri hapšeni zbog nasilja, pokušaja ubistva, droge, pranja para...

Crna Hronika -

Sukob bivšeg košarkaša Zvezde i NBA igrača Nemanje Bjelice i nekadašnjeg fudbalera Nikole Petkovića nije jedini incident poznatih srpskih sportista

Javnost se danima bavi sukobom između bivšeg košarkaša Zvezde i NBA igrača Nemanje Bjelice i nekadašnjeg fudbalera Nikole Petkovića, koji se sumnjiči da je ugrozio sigurnost Bjelici kad mu je u dečjoj igraonici u Beogradu pretio makazama.

Sukob dvojice nekada uspešnih sportista zaintrigirao je sve, a košarkaš i fudbaler nisu jedini naši proslavljeni sportisti koji su se našli u žiži ne zbog sporta, već zbog krivičnih dela i problema sa zakonom.

- Pojedini su svoje lopte zamenili nasiljem, pesnicama, hladnim oružjem... Neki uspešni košarkaši i fudbaleri su i osuđeni zbog nasilja nad ženama i drugih krivičnih dela. Bilo je i mladih nada kojima su stručnjaci predviđali uspešnu karijeru, ali završili su u zatvoru - kaže izvor Kurira.

sukob nikole petkovića i njemanje bjelice
sukob nikole petkovića i njemanje bjelicefoto: ATA images, screenshot

Kako je Kurir prethodna dva dana pisao, protiv bivšeg fudbalera Nikole Petkovića podneta je krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti Nemanji Bjelici. Napad na Bjelicu dogodio se 3. februara, a zabeležile su ga sigurnosne kamere.

- Petković je posle incidenta bio uhapšen i u pritvoru je proveo 48 sati. Posle saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, gde je negirao navode iz krivične prijave, pušten je da se brani sa slobode, a izrečene su mu hitne mere zabrane prilaska i komuniciranja sa oštećenim Bjelicom - podseća izvor i dodaje da će Bjelica u petak dati izjavu kod tužioca povodom nemilog događaja.

Nikola Malbaša - fudbaler

nikola malbaša osuđen zbog pokušaja ubistva
nikola malbaša osuđen zbog pokušaja ubistvafoto: @starsport

Nikola Malbaša (46), bivši fudbaler Partizana, pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora u februaru 2023. zbog pokušaja ubistva Igora N. u julu 2020. godine.

Stefan Milojević - fudbaler

stefan milojević
stefan milojevićfoto: Instagram

Početkom 2020. godine na Palma de Majorki uhapšen je Stefan Milojević (33), sin nekadašnjeg fudbalera Gorana Milojevića, koji se i sam bavio fudbalom. On se sumnjičio da je vođa bajkerske bande Junajted tribjuns, osnovane u Nemačkoj. Kako su preneli tamošnji mediji, Milojević je bio jedan od tri najveća kriminalca koji su pali u Španiji.

Predrag Stanković - fudbaler

predsrag stanković punio novinske stupce
predsrag stanković punio novinske stupcefoto: Kurir štampano

Bivši fudbaler srpskih klubova i nekoliko španskih klubova Predrag Stanković (47) osuđen je 2014. na devet godina zatvora zbog unošenja tone kokaina u Španiju. Tada su osuđeni i bivši španski fudbaler Emilio Dijez de Mijer i menadžeri Zoran Matijević i Pablo Akosta.

Ognjen Koroman - fudbaler

ognjen koroman
ognjen koromanfoto: Nemanja Nikolić

Bivši fudbaler Ognjen Koroman (46) bio je uhapšen u septembru 2023. nakon što je, kako se sumnjalo, verbalno i fizički nasrnuo na bivšu partnerku. Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu se potom oglasilo saopštivši da nema elemenata krivičnog dela, a fudbaleru su izrečene hitne mere. On je svojevremeno ispričao da se u jednom trenutku odao nedozvoljenim supstancama i alkoholu.

Zoran Njeguš - fudbaler

zoran njeguš
zoran njegušfoto: Vladimir Šporčić

U policijskoj akciji "Skener" 2017. godine među 46 uhapšenih za privredni kriminal, pranje novca i mito našao se i bivši fudbaler Zoran Njeguš. On je proveo u pritvoru desetak dana, posle čega je pušten da se brani sa slobode, a sporno je bilo njegovo ulaganje u nekretnine na Zlatiboru. Njegušu se sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu, a u prvostepenom postupku je oslobođen optužbi. Međutim, Apelacioni sud je ukinuo tu presudu i naložio ponavljanje suđenja.

Albert Nađ - fudbaler

albert nađ
albert nađfoto: Starsport/Srđan Stevanović

Nekadašnji fudbaler Alber Nađ nekoliko puta je bio u centru skandala. Njega je prva supruga Jelena optuživala za nasilje i s njom se godinama sudio. Potom je imao problema i s drugom ženom, Marinom. Ona ga je, kako se pisalo, 2017. godine prijavila za nasilje, a sukob je tada navodno nastao zbog sumnje u neverstvo. Međutim, Marina i Albert su se nakon ovih optužbi i razvoda pomirili.

Milan Gurović - košarkaš

milan gurović
milan gurovićfoto: Starsport

Proslavljeni košarkaš Milan Gurović (48) u decembru 2019. sklopio je sporazum s nadležnim tužilaštvom sa prizna da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Gurović se nakon svađe i fizički obračunao sa suprugom i njihovom tada maloletnom ćerkom u porodičnom stanu. On se potom pravdao da mu je "supruga napakovala skandal jer želi da se razvede", ali ubrzo je sklopio sporazum o priznanju krivice na osnovu kog je bio osuđen na 10 meseci kućnog zatvora.

Vuk Radivojević - košarkaš

vuk radivojević
vuk radivojevićfoto: Starsport©

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Vuk Radivojević je u julu prošle godine uhapšen zbog sumnje da je nakon rasprave sa suprugom i fizički nasrnuo na nju. Naime, Radivojević je tada pesnicama pretukao suprugu, koja je tom prilikom zadobila teške povrede. Bivši sportista je nakon prijave uhapšen i određena mu je hitna mera zabrane prilaska supruzi.

Bonus video:

01:50

OD MMA BORACA DO KRIMINALCA: Skrenu sa sportskog puta, pa stignu do samog vrha kriminalnog miljea

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track