"POVLAŠĆENI SU, PONAŠANJE NJEGOVE MAJKE JE SKANDAL" Advokat porodica ubijenih u masakru u Duboni i Malom Orašju o suđenju ubici
Foto: J.V.

"POVLAŠĆENI SU, PONAŠANJE NJEGOVE MAJKE JE SKANDAL" Advokat porodica ubijenih u masakru u Duboni i Malom Orašju o suđenju ubici

Crna Hronika -

Viši sud u Smederevu potvrdio je krajem januara optužnicu protiv U. B, osumnjičenog da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, kao i protiv njegovog oca Radiše Blažića.

Advokat i punomoćnik porodica žrtava Stefan Stefanović navodi da okrivljeni ima pravo na žalbu sada, nakon čega se očekuje prvi pretres.

Nemanja Stevanović, Petar Mitrović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Milan Panić, Kristina Panić, Dalibor Todorović, Dubona, Malo Orašje, Uroš Blažić, masakr, Mladenovac, Smederevo
foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Privatna Arhiva, Društvene mreže

- Čekali smo tri meseca i jedanaest dana da optužnica protiv U. B. i njegovog oca bude potvrđena. Smatramo da je to moglo i malo efikasnije. Branilac i okrivljeni imaju sada pravo na žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, najverovatnije će to pravo iskoristiti. Nakon toga očekujemo da se zakaže prvi pretres i da se nastavi suđenje - kaže Stefanović.

Ubica, Mladenovac, Masovni Ubica, Uroš Blažić, Šepšin, Dubona, Malo Orašje, Orašje
foto: J.V.

Protiv U. B. i njegovog oca R. B. vodiće se kao jedan postupak.

- U. B. se tereti za teško ubistvo devet osoba i za ranjavanje trinaest osoba, a tereti se i za otmicu, otmicu vozila i nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih naprava. Njegov otac se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti kao i za nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih naprava - kaže Stefanović.

Dubona, Malo Orašje, Snežana Djurisic, Reportaža
foto: Zorana Jevtić

Što se tiče B. i B. G, ujaka i brata od ujaka U. B, postupak je razdvojen i nastaviće se pred višim sudom u Kragujevcu. Kako je naveo advokat Stefanović, ne postoji razlog da javnost bude isključena iz ovog postupka, ali glavna odluka ostaje predsedavajućem.

- Videćemo šta će odlučiti predsedavajući. Može se isključiti u nekom delu, sve zavisi od procene. Za sada nema razloga - kaže Stefanović.

1 / 41 Foto: Zorana Jevtić

Majka U. B. podnosi krivične prijave protiv njih roditelja ubijenih

- Postojalo je desetine prijava, za sada nemam informaciju da postoje nove. Mislim da je to sada obustavljeno. Ali to govori o odnosu prema ovim porodicama, a pogotovo prema povlašćenoj porodici B. Oni nastavljaju da budu povlašćeni. U. B. je nasrnuo na komšiju motornom testerom, krenuo je traktorom na njega i zakačio ga. Drugi slučaj je da je napao policajca na službenoj dužnosti... Zatim se zajedno sa ocem potukao u kafani... Epilog svih tih nasilnih ekscesa je da je samo dobio jedan sudski ukor. Da je tada dobio adekvatnu kaznu, mi ne bismo imali ovaj masakr - kaže Stefanović.

Bonus video:

01:31

NISMO SVI KRIVI, JER ONDA NIKO NIJE KRIV! dr Đorić ukazala na to KO SNOSI ODGOVORNOST za masakr na Vračaru: TO NIJE NORMALNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja