OSUĐEN NAJPOZNATIJI BEOGRADSKI MAKRO: Maksimoviću tri godine i dva meseca zatvora za posredovnje u prostituciji!
Foto: Zorana Jevtić

viši sud u beogradu

OSUĐEN NAJPOZNATIJI BEOGRADSKI MAKRO: Maksimoviću tri godine i dva meseca zatvora za posredovnje u prostituciji!

Crna Hronika -

Mihailo Maksimović poznati beogradski makro osuđen je danas pred Višim sudom u Beogradu na tri godine i dva meseca zatvora zbog posredovanja u prostituciji, dok je oslobođen optužbi za trgovinu ljudima.

Njegov brat Dušan Milenković, istom presudom, kažnjen je sa godinu i četiri meseca zatvora.

Podsetimo, Maksimoviću se sudilo zbog sumnje da je podvodio devojke od 2015. do februara 2019. kada je uhapšen. On je na suđenju priznao da se bavio posredovanjem u vršenju prostitucije ali je negirao trgovinu ljudima, odnosno da je koristio teške materijalne prilike devojaka da bi ih "privukao" da se bave najstarijim zanatom.

Mihailo Maksimović
Mihailo Maksimovićfoto: Nemanja Nikolić

Pred sudom je tada detaljno je govorio o tome kako je poslovala njegova "firma", za koju su, kako se spekulisalo, radile brojne poznate žene. On je otkrio da su devojke mesečno radile 15 do 20 dana i zarađivale od 5.000 evra do 10.000 evra.

- Dve oštećene devojke, koje se pominju u optužnici su kontaktirale mene, a ne ja njih. Bio sam iskren i korektan, znale su od prvog dana šta je njihov posao. Nisam zalazio u to kakvih su materijanih prilika bile, to me nije zanimalo. Postojala su pravila firme, kao i u svakoj kompaniji, kao i propisane kazne, koje ja i nisam primenjivao. Moram da kažem, ni jednu devojku nikada nisam udario, vređao ili im pretio. Svaka od njih, kada bi poželela, u istom danu je mogla da izađe iz posla - rekao je Maksimović pred sudom.

Devojke su, kako je ispričao, radile po unapred dogovorenim smenama i imale do tri klijenta dnevno.

- Firma im je obezbedila i psihoterapeuta, ličnog trenera i ginekologa, pošto su zbog vrste posla pregledi bili obavezni. Sve je bilo podređeno da im firma obezbedi što bolje uslove, pa su ih, osim na zakazane termine kod klijenata, vozači vozili i u teretanu ili na preglede - naveo je Maksimović.

Bonus video:

02:36

UHAPŠEN BEOGRADSKA MAKRO GRUPA: Reporter Kurira donosi NAJNOVIJA SAZNANJA! Čini mi se da je u ovom slučaju I VIŠE OD TOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja