POZNAT UZROK POŽARA U VRTIĆU U KRAGUJEVCU: Evo zbog čega je izbila vatra koja je zahvatila jasleni deo, IZGORELO 70 KVADRATA foto
Foto: info služba Grada Kragujevca

POZNAT UZROK POŽARA U VRTIĆU U KRAGUJEVCU: Evo zbog čega je izbila vatra koja je zahvatila jasleni deo, IZGORELO 70 KVADRATA foto

Crna Hronika -

U vrtiću u Kragujevcu u subotu je došlo do požara, zbog čege ja 13 vatrogasaca sa 4 vozila gasilo buktinju.

Kako je danas saopšteno, utvrđen je uzrok požara na vrtiću u Kragujevcu. Prilikom obilaska obdaništa "Crvenkapa", koji je u subotu uveče zahvatila vatra, gradski funkcioneri izneli su informacije o uzrocima. Zvanični izveštaj stručnih službi je da je požar izazvala prigušnica za neonku.

- "Električne instalacije u ovom vrtiću, po nalogu protivpožarnih stručnih službi Uprave za vanredne situacije u martu 2023. godine su proverene, tako da one nisu uzrok požara kako se nagađalo u javnosti", kazao je Dušan Aleksić, član Komisije za društvene delatnosti Privremenog organa. Vatra je zahvatila jasleni deo u kome je izgorelo oko 70 kvadrata. Brzom intervencijom vatrogasaca, požar je lokalizovan, a zatim ugašen. Povređenih nije bilo a materijalna šteta još uvek nije procenjena. Najavljeno je da će se odmah pristupiti obezbeđivanju sredstava za saniranje i renoviranje, najpre dela obuhvaćenog dimom, a zatim i jaslenog dela u kojem je izbio požar.

1 / 4 Foto: info služba Grada Kragujevca

- "Jedan deo je bio direktno izložen požaru i zahteva najveći deo radova, kompletnu rekonstrukciju, od instalacija do konstrukcije. Drugi deo koji je oštećen dimom od požara brže će biti saniran i deca će pre moći da se vrate", rekao je Dejan Ružić, načelnik Gradske uprave za investicije. Direktorka Predškolske ustanove "Nada Naumović", u čijem sastavu je izgoreli vrtić, Milka Simić rekla je da je u tom obdaništu ukupno oko 300 dece.

Zbog požara mališani su izmešteni u četiri obližnja vrtića (Lane, Sunce, Naša Radost i Bambi), kazala je ona i dodala da svi zaposleni u Ustanovi uz podršku osnivača i razumevanje roditelja, čine sve da deca ne osete ovo privremeno preseljenje.

Kurir.rs/D. Đ.

Bonus video:

00:29

Požar u vrtiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja