"SPREMAN SAM DA POJEDEM SVOJU DIPLOMU" Šarićev advokat: Kažu ima pare, pa treba da bude u PRITVORU, a niko ne kaže...
Foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

"SPREMAN SAM DA POJEDEM SVOJU DIPLOMU" Šarićev advokat: Kažu ima pare, pa treba da bude u PRITVORU, a niko ne kaže...

Crna Hronika -

Branioci rođenog brata Darka Šarića, Duška Šarića, zatražili su danas da on bude pušten iz pritvora. Oni su protestvovali zbog odluke Apelacionog suda koje im je uručeno a kojim mu je potvrđen pritvor Dušku Šariću i kao razlog navedeno da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela, ukoliko bude pušten na slobodu. Podsetimo, Duško Šarić predao se 4. januara a sudi mu se zbog sumnje da je čuvao novac i davao ga preko drugog okrivljenog optuženim policajcima.

Darko Šarić
foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić

- Kao branilac Duška Šarića, s obzirom da smo dobili rešenje Apelacionog suda, mogu slobodno da kažem, ja sam spreman svoju diplomu da pojedem i advokatsku legitimaciju ako ovo rešenje ima veze sa zakonom. Kažu čovek ima pare pa treba da bude u pritvoru, a niko ne kaže nisu nađene pare, možda nije izvršio krivično delo. Kako da obrazlažem da postoji opasnost od ponavljanja dela, kada su drugi okrivljeni na slobodi - rekao je Katančević i podsetio da je ponuđeno jemstvo od 800.000 evra za odbranu sa slobode, ali i da je Duško Šarić neosuđivan.

Odloženo izvođenje Skaj poruka

Suđenje Darku Šariću i njegovom rođenom bratu Dušku, kao i ostalim optuženima koje Javno tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči da su planirali diskreditaciju i ubistvo svedoka saradnika u drugom postupku, Nebojše Joksovića, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje i krivično delo iz oblasti zakona o tajnosti podataka, danas je pred Specijalnim sudom trebalo da bude nastavljeno izvođenjem takozvanih "putanja Skaj poruka", ali je na zahtev odbrane to odloženo.

Advokati Darka Šarića, Dalibor Katančević i Marko Janković, zatražili su od sudskog veća da pre izvođenja Skaj materijala koji je stigao iz Francuske, razmotri njihov predlog da se izdvoje prepiske koje se odnose na privatni život, ali i poruke razmenjene između 13. aprila 2020. i 13. avugsta iste godine, jer kako tvrde za to ne postoji naredba suda.

Advokat Radoslav Baćović rekao je i da se mera pritvora ne može određivati zbog toga što su neka druga lica u bekstvu i zatražio od sudskog veća da Dušku Šariću ukine pritvor.

Tužilaštvo se usprotivilo ovom predlogu.

- Razmotrili smo, zakonski osnov po tački tri za Milana Vučinića i Duška Šarića po nama otpada, mi ostajemo pri tome. Navodi se finansijska korist, koju mi u optužnici nemamo. Duško Šarić je neosuđivan čovek - rekao je sudija Zoran Šešić, ali Duško Šarić ostaje u pritvoru jer kako je na prethodnom suđenju rekao sudija, ta odluka mora da bude pravosnažna da bi mogao da se brani sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track