DEČAK (14) KOJI JE UBIO MLAĐEG BRATA (12) KOD MLADENOVCA NEĆE BITI SASLUŠAN: Suđenje baki privodi se kraju, evo za šta je optužena
Foto: Nenad Kostić

DEČAK (14) KOJI JE UBIO MLAĐEG BRATA (12) KOD MLADENOVCA NEĆE BITI SASLUŠAN: Suđenje baki privodi se kraju, evo za šta je optužena

Crna Hronika -

Suđenje V.L, baki dečaka (14), koji je letos u selu Međulužje kod Mladenovca ubio mlađeg brata (12) iz lovačke puške, privedeno je kraju u Višem sudu u Beogradu i za naredno ročište krajem marta zakazane su završne reči.

Ona je optužena za nedozvoljeno držanje oružja i municije i izazivanje opšte opasnosti, jer je tu pušku koja je ostala od njenog pokojnog svekra i supruga, neovlašćeno držala u ormaru u svojoj sobi u kući i nije je obezbedila prema propisima, da je niko drugi ne može uzeti.

Na današnjem ročištu njen branilac Rade Manović predao je sudu izvod iz knjige venčanih V.L. i njenog supruga M.L. da se uporedi sa oružanim listom i vidi da je njen svekar ranije nabavio tu lovačku pušku. Takođe je predao i dokument od javnog beležnika da posle smrti M.L. nije vođena ostavinska rasprava.

Mladenovac, Ubistvo
foto: Nenad Kostić

Tužilaštvo je odustalo od saslušanja u sudu dečaka, koji je pucao, jer je veštačenje reklo da po njega ne bi bilo dobro da se ponovo ispituje, ali je branilac Manović tražio da se čita njegov iskaz dat u maloletničkom postupku, koji se vodio protiv njega, jer je tu on sve objasnio, kako je i zašto uzeo pušku, šta se i kako dogodilo i šta je prethodilo.

Sud je odbio taj predlog, jer je iskaz dat u postupku zatvorenom za javnost, ali će ga ceniti u okviru celog sudskog spisa tog procesa.

Lovačka puška i municija pripadali su dedi A.L, koji je za njih imao dozvolu. Kada je preminuo, porodica nije prijavila pušku i nje nema u naslednom rešenju, a njegov sin M.L. ju je ponekad koristio. Kada je deda umro, puška je ostala u ormaru u njegovoj i bakinoj sobi i svi ukućani su znali za nju, ali je nisu koristili. Tog dana unuk je hteo da se našali i uplaši brata, uzeo pušku i opalio.

Bonus video:

01:08

PUCAO, PA TRČAO KROZ DVORIŠTE I VIKAO UBIO SAM BRATA! Ubistvo dečaka (12) kod Mladenovca: Sve je počelo svađom oko bazena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track