CRNOGORSKI POLICAJCI UNAKAZILI "ŠKALJARCE" OD BATINA, A SAD BEŽE! Odbili da stanu u red za prepoznavanje...
Foto: Libertas

CRNOGORSKI POLICAJCI UNAKAZILI "ŠKALJARCE" OD BATINA, A SAD BEŽE! Odbili da stanu u red za prepoznavanje...

Crna Hronika -

Policajci odbili da stanu u red za prepoznavanje u slučaju torure nad Jovanovićem

Devet crnogorskih policajaca koji su vršili službene radnje u odnosu na Mila Jovanovića, koji je označen kao pripadnik "škaljarskog klana", uhapšenog 2020. odbili su juče da stanu u red za prepoznavanje, a nakon optužbi Jovanovića da je nakon hapšenja preživio tešku torturu i mučenje.

Prema navodim RTCG, Jovanović, navodni član "škaljarskog" klana i Jovan Mrvaljević optužili su pripadnike tadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOKK) da su ih 30. decembra 2020. tukli, maltretirali, mučili, ucenjivali, pretili silovanjem i ubistvom, ali i da će nauditi njihovim porodicama, tražeći da lažno svedoče da rade za sada pokojnog Kotoranina Jovana Vukotića, šefa klana, i da imaju zadatak da ubiju nekog "kavčanina".

maltretiranje 'škaljaraca'
maltretiranje "škaljaraca"foto: Libertas

Među pripadnicima SBPOKK koje su osumnjičili, bio je i Petar Lazović, koji je u julu 2022. uhapšen zbog sumnje da je bio deo "kavačkog klana" i da je odavao poverljive informacije Radoju Zviceru, vođi tog kotorskog klana koji se nalazi u bekstvu. Lazović je, inače sin nekadašnjeg prvog čoveka policije Zorana Lazovića.

Advokatica Jovanovića, Tatjana Pavličić saopštila je Portalu RTCG da je za juče bila zakazana radnja prepoznavanja policijskih službenika specijalnog odeljenja, u predmetu oštećenog Mila Jovanovića.

prljavi policajci ljubo milović, radoje zvicer i petar lazović
prljavi policajci ljubo milović, radoje zvicer i petar lazovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija, printscreen beraneonline.me, Privatna Arhiva

- Tužiteljka Nađa Martinović je organizovala radnju prepoznavanja, i ista nije realizovana, jer je devet policijskih službenika koji su postupali i vršili službene radnje u odnosu na oštećenog Jovanovića, za torturu iz januara 2021. godine, odbili da stanu u red za prepoznavanje - kazala je Pavličić portalu Javnog servisa.

Dodaje da se navedeno konstatovalo službenom zabeškom u prostorijama UP u Podgorici.

(RTCG)

Bonus video:

01:44

KRIMINOLOZI: Kriminalni klanovi bore se za prevlast

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track