PIJAN PUCAO U KAFANI, PA RANIO KONOBARA I GOSTA! Preinačena presuda Pančevcu, čeka ga 3 godine robije!
Foto: Dragan Kadić

apelacioni sud u beogradu

PIJAN PUCAO U KAFANI, PA RANIO KONOBARA I GOSTA! Preinačena presuda Pančevcu, čeka ga 3 godine robije!

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i preinačio oslobađajuću presudu Višeg suda u Pančevu od 4.novembra.2022. tako što je okrivljenog Predraga Jankovića (44) iz Pančeva proglasio krivim zbog izvršenja krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja, zbog čega ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, izrekao mu meru bezbednosti oduzimanje predmeta i obavezao ga na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Okrivljeni je drugostepenom nepravnosnažnom presudom oglašen krivim da je 4. oktobra godine oko 1.10 časova u Pančevu, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, sa dva promila alkohola organizmu, na splavu „Ljubitelji izvorne narodne muzike Čarobna noć“ u ul. Kej Radoja Dakića bb ispalio hitac iz pištolja marke „Crvena zastava“, za čije držanje i nošenje nije posedovao odobrenje nadležnog organa.

U presudi se dalje navodi da je okrivljeni, dok je na splavu bio veći broj ljudi, ispalio još jedan hitac kada su ga svedoci oborili pokušavajući da mu otrgnu pištolj.

Na ovaj način je izazvao opasnost za telo ljudi na splavu, a ispaljeni meci su pogodili konobara Jovana Lazarova i gosta Miloša Trebješanina, obojica iz Pančeva, koji su zadobili lake povrede u vidu prostrelnih rana potkolenice.

Protiv ove presude je dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu kao sudu trećeg stepena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track