EKSKLUZIVNI SNIMAK RANJAVANJA U PEKARI: Navijač izvadio nož i hladnokrvno izbo mladića, ZA TUŽITELJKU NIJE POKUŠAJ UBISTVA (VIDEO)
Mesto zločina, Foto: Kurir

NOVI BEOGRAD

EKSKLUZIVNI SNIMAK RANJAVANJA U PEKARI: Navijač izvadio nož i hladnokrvno izbo mladića, ZA TUŽITELJKU NIJE POKUŠAJ UBISTVA (VIDEO)

Crna Hronika -

U noći između subote i nedelje, kada je u centru grada ubijen Stefan Savić (23), srpski reprezentativac i talentovani MMA borac, a M. S. (32) koji je pokušao da pomogne ubijenom mladiću teško ranjen, u jednoj pekari na Novom Beogradu, takođe u napadu nožem teško je povređen P. S. (22).

Kako je Kurir pisao, zbog napada u pekari, policija je identifikovala i uhapsila Stefana S. (28) i Jovana J. (28). Njiima je na teret stavljeno nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda.

- Prema operativnim podacima, uhapšeni napadači su navijači Partizanove navijačke grupe "Vandal bojs". Na snimku koji su zabeležile kamere u pekari u kojoj se napad dogodio, vidi se koškanje ali i kako Stefan S. u ruci drži nož i teško povređenog mladića ubada u grudi - otkriva izvor Kuria.

00:47

Navijači izboli mladića u pekari

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni navijači su se u ranim jutarnjim satima u pekari sukobiti sa dvadesetdvogodišnjim mladićem, nakom čega ga je Stefan S.nožem koji je imao kod sebe ubo u predelu rebara.

- Istragu protiv osumnjičenih je preuzelo Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, pošto tužiteljka Milena Božović koja je bila dežurna te noći u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, napad nije kvalifikovala kao pokušaj ubistva mladića nožem, već kao nanošenje teške telesne povrede i prebacila ga u rad nižem tužilaštvu - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, tužiteljka Milena Božović koja je bila dežurna u noći između subote i nedelje, nije izašla ni na uviđaj zločina u kom je ubijen MMA borac Stefan Savić, pa je policija sama morala da prikuplja dokaze na mestu zločina.

- Ona nije izašla na uviđaj ubistva Stefana Savića u centru Beograda i pokušaj ubistva još jednog mladića, ali ni kasnije na Novi Beograd. Zločin u pekari čak nije kvalifikovala ni kao pokušaj ubistva - kaže izvor Kurira.

Tužiteljka Milena Božović
Tužiteljka Milena Božovićfoto: ATAIMAGES

Sagovornik Kurira ukazao je da je postupanje tužiteljke Milene Božović zastrašujući primer nemara i neprofesionalizma i očekuje reakciju njenih nadređenih u tužilačkoj organizaciji.

- Ovakvi postupci ne smeju da se ponove. Dežurni tužilac mora u ovakvim slučajevima - kada se dogodi ubistvo i dva pokušaja ubistva u glavnom gradu za samo nekoliko sati, da izađe na uviđaje. Međutim to što tužiteljka ne mrda iz svog konfora je užasavajuće za sve građane Beograda koji očekuju pravovremenu i adekvatnu reakciju pravosudnih organa - zaključio je sagovornik Kurira.

Tužiteljka Milena Božović postala je javnosti poznata nakon svojih čestih gostovanja u opozicionim medijima, i kao potpisnica Progasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track