"HOĆETE ME UBITI VI, HOĆE KAVČANI, HOĆE MOJI ŠTO SAM U VEZI SA ZIJADOVOM ŽENOM": Likvidirani Mustafa iz Bara znao da je meta!
Blogerka, ubijeni Mustafa i Zijad Nurković, Foto: Instagram/vasiilisa_, Privatna Arhiva, Facebook

crna gora

"HOĆETE ME UBITI VI, HOĆE KAVČANI, HOĆE MOJI ŠTO SAM U VEZI SA ZIJADOVOM ŽENOM": Likvidirani Mustafa iz Bara znao da je meta!

Crna Hronika -

Edmond Mustafa izrešetan je juče u Baru, a uhapšen je Dino Ibrahimović, s kojim je žrtva bila veoma bliska. Pominju se dva moguća motiva

Edmond Mustafa (29), koji je važio za osobu blisku škaljarskom klanu, ubijen je juče oko 9.20 u centru Bara, a policija je nekoliko sati kasnije privela Dina Ibrahimovića (28), koji važi za pripadnika iste kriminalne grupe!

Maskirani ubica, kako su preneli crnogorski mediji, Mustafi je prišao s leđa, dok je u društvu sestre prilazio autu, i ispalio desetak hitaca, pa pobegao. Sestra je, kako navode, vrištala i dozivala pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Kurir

Advokat Čekamo privođenje

Advokat Damir Lekić, koji brani osumnjičenog Dina Ibrahimovića, potvrdio je za Kurir da je on uhapšen i da će biti priveden na saslušanje u crnogorsko državno tužilaštvo. Osumnjičenom se, kako je saopšteno iz policije, na teret stavlja krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Osim toga, uhapšeni Ibrahimović, kako se navodi, već se potražuje na međunarodnom nivou - za njim je raspisana poternica jedne države s kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji. Inače, u Crnoj Gori već mu se sudi za učešće u ubistvu "kavčanina" Šćepana Roganovića, koji je ubijen u Herceg Novom 13. februara 2020.

Bežao na trotinetu

Crnogorska policija juče je potvrdila da su i ubijeni i ubica pripadali istom klanu, kao i da je Ibrahimović pokušao da pobegne na trotinetu, ali da je brzo uhapšen.

- U izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca krivičnog dela, osumnjičeni je sprečen u bekstvu - navodi se u saopštenju Uprave policije. U trenutku hapšenja, kako se dodaje, osumnjičeni je upravljao električnim trotinetom i imao je kacigu.

- Policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je bila automatska puška. Sumnja se da je D. I., upotrebom automatske puške koja je nađena u neposrednoj blizini njegovog lociranja, lišio života E. M. tako što je iz oružja ispalio više projektila - dodaje se u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, i ubijeni Mustafa, kao i uhapšeni Ibrahimović bliski su škaljarskom klanu. - Ubijeni i ubica navodno su bili prijatelji. Spekuliše se da je posle ubistva jednog od vođa škaljarskog klana, Alana Kožara na Krfu 2020, Mustafa na društvenoj mreži Tiktok počeo da objavljuje tvrdnje da iza te likvidacije stoje "izdajice iz škaljarskog klana". Navodno je objavljivao tajne Skaj prepiske, a govorilo se i o tome da je "preleteo" i da se policiji nudio za svedoka-saradnika - otkriva izvor Kurira i dodaje da je Mustafa, navodno, po Crnoj Gori pričao da "hoće da dokaže istinu, da nisu samo 'kavčani' činili zločine".

Vasilisa Nurković
Vasilisa Nurkovićfoto: Društvene mreže

Crna udovica

Ubili joj i muža

Vasilisa Nurković ranije se na Instagramu redovno oglašavala o ubijenom suprugu Zijadu, a u poslednje vreme često je objavljivala fotografije s novim izabranikom, kome je uvek skrivala lice. Ona se svojim pratiocima nedavno pohvalila i tetovažom na kojoj je broj sedam, što je predstavila kao simbol njene nove ljubavi. Takođe, influenserka je često objavljivala i fotografije skupocenih poklona koje je dobijala, a pokazala je i prsten.

Drugi motiv za likvidaciju od strane pripadnika klana kom je i sam pripadao jeste to što je, navodno, posle ubistva njihovog saradnika Zijada Nurkovića u Španiji 2019. uplovio u vezu sa njegovom udovicom, crnogorskom blogerkom Vasilisom.

"U vezi sam sa Zijadovom ženom"

U prepisci preko Skaja o tome su, kako su objavili crnogorski mediji, poruke razmenjivali vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i policajci koji se sumnjiče da su radili za njega, tokom 2020. Oni u porukama, navodno, komentarišu da je Mustafa u opasnosti od "svojih" zbog fatalne crnogorske blogerke. U toj komunikaciji otkriveno je i da su "kavčani" planirali Mustafinu otmicu, navodeći da će on da pristane da bude "svedok-saradnik i da će im otkriti ubice za bar 20 likvidacija".

- Kaže: "Hoćete me ubiti vi, hoće 'kavčani', hoće moji što sam sad u vezi sa Zijadovom ženom" - piše, navodno, u poruci koju je poslao uhapšeni policajac Petar Lazović, osumnjičen da je sarađivao sa odbeglim Zvicerom. Zijad Nurković, podsetimo, bio je kum Alana Kožara, kom je i Mustafa bio blizak. On je likvidiran naočigled Vasilise, koja je tada bila trudna.

Bonus video:

05:12

OVAJ KLAN PREUZIMA PRIMAT OD ŠKALJARACA I KAVČANA! Nedeljković: Sarađuju sa Koza nostrom i ozloglašenim američkim ANĐELIMA PAKLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track