TROSTRUKI UBICA DŽONIĆ U ZABELI! Prebačen radi izdržavanja DOŽIVOTNE KAZNE ZATVORA zbog ubistva porodice Đokić
Foto: M.S.

presuda pravosnažna

TROSTRUKI UBICA DŽONIĆ U ZABELI! Prebačen radi izdržavanja DOŽIVOTNE KAZNE ZATVORA zbog ubistva porodice Đokić

Crna Hronika -

Penzonisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz aleksinačkog sela Moravac, stupio je na izdržavanje kazne u Kazneno popravni zavod u Požarevcu.

Džonić je inače osuđen na doživotnu kaznu zatvora 14. februara 2023. godine, zbog svirepog ubistva koje je zaprepastilo javnost, a na izdržavanje kazne upućen je, kako saznajemo, odmah pošto je presuda postala pravosnažna. Prethodno je boravio u pritvroskoj jedinici Kazneno popravnog zavoda u Nišu, a sada je smešten u požarevačku Zabelu.

Pa da podsetimo, Đokići su ubijeni između 26. i 27. septembra 2021. godine kada su najpre bili u poseti kod Goranove majke u selu Moravac. Oko ponoći su krenuli prema Aleksincu, a kako se navodi u obrazloženju presude, Đokić je njih sačekao na jednoj raskrsnici i uz pretnju pištoljem, naterao ih da svi odu prema Moravi. Đokići su nađeni ustreljeni u jednoj jarugi gde je pokušano i da se zapale njihova tela.

Trostruki ubica je sve vreme negirao krivicu, a na doživotnu robiju osuđen 13. juna prošle godine. I tada i 17. januara pred Apelacionim sudom je tvrdio da on nije učinio teško ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije Đokić (25).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track