"NA MENI JE VEŽBALA MASAŽU, NISAM IMAO KORIST" Ovako se branio makro, ali i kum odbegle braće Panić NALOŽENA I FINANSIJSKA ISTRAGA
Foto: Printskrin/Instagram

Više javno tužilaštvo

"NA MENI JE VEŽBALA MASAŽU, NISAM IMAO KORIST" Ovako se branio makro, ali i kum odbegle braće Panić NALOŽENA I FINANSIJSKA ISTRAGA

Crna Hronika -

Policija je juče ponovo uhapsila Vuka Stankovića, prijatelja odbegle braće Uroša i Miloša Panića, koji se terete da su organizovali lanac prostitucije u Beogradu, ona je saslušan i tada je ispričao da je on samo formalni vlasnik jednog salona i da sva zarada ide devojkama i braći Panić.

Kako nezvanično saznajemo, on je na saslušanju ispričao ispričao i da mu je Uroš Panić kum.

- Rekao je i da se jedan od salona za masažu samo formalno vodio na njega, odnsono da je Panićima učinio uslugu da salon bude na njegovo ime, ali da nije imao koristi od toga. Rekao je da, koliko on zna, stan u kome su se obavljale masaže vodi na odbeglog Miloša - kaže naš izvor i dodaje da je Stanković ispričao i da je jedna devojka na njemu vežbala masažu, ali da je to bila "klasična" masaža.

- Koliko znam, devojke su od zarade uzimale 60 ili 70 odsto, a ostalo Panići za troškove - navodno je ispričao na salušanju, a nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor.

Uroš Panić, Vuk Stanković
foto: Printskrin/Instagram

Inače, do pokretanja istrage za trgovinu ljudima došlo je nakon što je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima dostavio Višem tužilaštvu podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema jednoj oštećenoj.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

U tom cilju su, kako je navedeno, oglasili na internet stranici "Seksi-adresar" i u "Halo oglasima" brojeve telefona i ponudu "da zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu", a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, bila je zadužena Sonja L.

Braća Panić našla su se u žiži 12. februara kada je saopšteno da je za njima raspisana potraga zbog sumnje da su sa saučesnicima organizoavli prostituciju, navodno nudeći masaže. Polcija je tada privela Panićeve saučesnike - Vuka Stankovića, Ivana Zajelca i bračni par Davida L. i Sonju L. Svi sem Zajelca su tada, nakon saslušanja u Trećem osnvnom javnom tužilaštvu, pušteni da se brane sa slobode i priznali su da su organizovali prostituciju, te objasnili kako je lanac funkcionisao.

Vuk Stanković, makro
foto: Printscreen/Instagram

Nudio smeštaj i obrok

- Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili osumnjičeni, pri čemu im je oštećena predavala 50 odsto zarade, dok je drugi deo zadržavala za sebe. Takođe, sumnja se da je Vuk Stanković preko javnog profila na Instragramu nudio posao novim "maserkama", nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok - kaže izvor.

Tužilaštvo nastavlja da preduzima dokazne radnje protiv osumnjičenih zbog krivičnog dela posredovanje u prostituciji na štetu još dve devojke.

U nastavku postupka VJT će naložiti pokretanje finansijske istrage protiv osumnjičenih.

- Za krivično delo trgovina ljudima zaprećena je kazna zatvora od tri do 12 godina, a za krivično delo posredovanje u prostituciji kazna zatvora do šest godina - navodi se iz tužilaštva. Inače, u nastavku postupka pred ovim tužilaštvom, na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina ljudima, biće saslušan i bračni par Sonja i David L., ako i Ivan Zajelac.

David L. inače je ispričao da su usluge pružane u stanovima u Novom Beogradu, Zemunu i Beogradu na vodi koji su u vlasništvu oca osumnjičene braće.

braća Panić
foto: Instagram

Vuk Stanković je, podsetimo, prvi put uhapšen 12. februara, i posle pritvora od 48 sati pušten je iz pritvora. On se po izlasku na slobodu oglasio na Instagramu i objavio sliku iz Muzeja iluzija, na kojoj pozira u zatvorskom odelu iza rešetaka. Inače, na saslušanju u Trećem tužilaštvu, Stanković je tada priznao sve.

- Objasnio je svoju ulogu u lancu prostitucije, svaki detalj je obrazložio i izjavio je da se kaje. Takođe, objasnio je i koja je bila uloga njegovih prijatelja, braće Panić i ostalih osumnjičenih - podseća izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track