"TAMARA EKLSTON CRTA METU NA ČELO SRBINU, ON TRPI LUDILO OD NJE!" Advokat svetskog pljačkaša tvrdi da je on sve stekao legalno
Foto: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia, screenshot

opljačkana bogata naslednica

"TAMARA EKLSTON CRTA METU NA ČELO SRBINU, ON TRPI LUDILO OD NJE!" Advokat svetskog pljačkaša tvrdi da je on sve stekao legalno

Crna Hronika -

Nakon što je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo naredbu o proširenju istrage protiv Ljubomira Romanova, Laure Radosavljević i Cristijana Jovanovića, koji se sumnjiče da su opljačkali vilu Tamare Eklston, naslednice vlasnika Formule 1, iz koje je odnet plen od 25 miliona funti, oglasio se njihov advokat koji je naveo "da porodica ima veliko bogatstvo jer su radili 40 godina u Italiji."

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je, pdosetimo, naredbu o proširenju istrage 27. februara. Naime, osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, više krivičnih dela pranje novca, više krivičnih dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Kriminalna banda na čelu sa Ljubomirom Romanovim je, kako se sumnja, tokom 2019. pljačkala velelepne vile bogataša u Engleskoj, a novac od plena nije pronađen, pa se sumnja da su pripadnici grupe oprali novac.

ljubomir Romanov
ljubomir Romanovfoto: Printscreen/Daily Mail

Aleksandar Šćekić, advokat porodice Ljubomira Romanova, koji se pre prezivao Radosavljević, naveo je "da ova porodica trpi ludilo Tamare Eklston", i objasnio o čemu se radi.

- Interesantna je priča vezana za porodicu Eklston i krađu njihovog nakita. Tamara Eklston je stalno menjala njegovu vrednost. Prvo su prijavili da narukvica i prstenje vrede sto miliona funti. Kada je osiguranje odbilo da isplati štetu, jer je vrednost bila precenjena, onda su prijavili da im je nestao nakit vredan 65 miliona funti. Kada ni to nije prošlo, smanjili su na 26 miliona. To je jedna sprdnja i njihov pokušaj da prevare osiguravajuću kuću - naveo je advokat Šćekić.

Porodica Radosavljević, prema rečima njihovog pravnog zastupnika, trpi lični teror od "gospođe Eklston":

- Oni su se usudila da u Italiji daju izjavu u kojoj nude nagradu od šest miliona evra za Ljubomira. Na taj način njemu i njegovoj porodici crtaju metu na čelu. Zatražili smo zaštitu i od tamošnjeg suda - naveo je Šćekić.

tamara ekslton opljčakana
tamara ekslton opljčakanafoto: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Za pronađene satove, nakit i automobile, koje je srpska policija, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK), privremeno oduzela od ove porodice prilikom njihovog hapšenja, advokat Šćekić tvrdi da su legalno kupljeni:

- Za svaki sat i komad nakita postoji račun. Ista je situacija i sa stanovima. Postoje računi, vidi se putanja novca. Stan se vodi na njegovu ćerku, a ona živi sa majkom. Uhapšene su obe. Ovo je skandal. Cela porodica je u pritvoru da bi se izvršio pritisak na Ljubomira da prizna nešto što nije uradio. Sada su prešli i na njegovog bratanca Kristijana. Takođe, hapse Robertovu ženu, za stan koji je kupila u Beogradu, a postoji dokaz da je u Italiji prodala nekretninu i tim novcem pazarila ovde.

Branilac Ljubomira Romanova i njegove porodice naveo i da je novac stečen legalnim putem i da je jedan od stanova na Ljubomirovu majku.

velelepno zdanje ljubomira romanova u obrenovcu
velelepno zdanje ljubomira romanova u obrenovcufoto: Kurir/D.A.

- Valjda žena ima pravo da živi u objektu, koji je kupio njen sin. Malo je nedostajalo da se u zahtevu za sprovođenje istrage nađe i njegov otac, koji je umro još pre dve godine. U zahtevu se spominje i njegov rođeni brat Robert, za navodnih 250.000 švajcarskih franaka, koje je stekao nelegalno u Švajcarskoj. A, tamošnji sud je oslobodio krivice Roberta za pomenuto krivično delo - zaključio je Šćekić.

Obrenovačka porodica Radosavljević, objašnjava advokat Šćekić, "bogatstvo je stekla radeći u Italiji 40 godina."

- Tamo poseduju firme i nekretnine. Optužbe o pljačkama po Evropi nemaju nikakvog osnova. To je potvrdio i prethodni zahtev Velike Britanije da im se Ljubomir Radosavljević izruči, a naše pravosuđe je to odbilo, jer nije pružen ni jedan dokaz da je on to učinio - rekao je Šćekić za Novosti.

Rentakar i nakit

Advokat uhapšenih navodi da je deo vozila, koja su oduzeta od ove obrenovačke porodice, pripadaju jednoj rent-a-kar agencije. Ona ih sada potražuje, ali su ona privremeno zaplenjena, kao deo imovine Radosavljevića, iako to faktički nije. Ni jedan komad nakita nije pronađen kod Radosavljevića,a da potiče iz pljački,koje se pominju u tužilačkim spisima. Takođe, ni satovi.

- Nema poranja para, ako je iz tekuće potrošnje, toga u svetu nema - ponavlja advokat Aleksandar Šćekić.

- Uhapsili su ženu od 70 godina, koja čak i ne zna šta je pranje novca, a pri tom u Italiji poseduje kuće i stanove, koji vrede više miliona evra.

(Kurir.rs / Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track