OBELEŽENE 162 GODINE POSTOJANJA ADVOKATURE U SRBIJI! VELJKO DELIBAŠIĆ: "U svim borbama, advokatura lakše ili teže pobedi"
Foto: Ministarstvo Pravde

advokatska komora srbije

OBELEŽENE 162 GODINE POSTOJANJA ADVOKATURE U SRBIJI! VELJKO DELIBAŠIĆ: "U svim borbama, advokatura lakše ili teže pobedi"

Crna Hronika -

Veljko Delibašić, predsednik advokatske komore Srbije čestitao 162 godine postojanja ove profesije u našoj zemlji

Svečanom akademijom povodom obeležavanja "Dana advokature u Srbiji" juče je u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu obleženo 162 godine postojanja advokature u Srbiji.

Gostima, među kojima su bili zvaničnici republike Srbije, minisarka pravde Maja Popović, Milan Škulić, zamenik predsednika Ustavnog suda, Jasmina Vasović, predsednica Vrhovnog suda, kao i nosioci najviših pravosudnih funkcija, dekani i profesori pravnih fakulteta, sportski radnici i predstavnici advokature iz Srbije, zemalja u okruženju i Evrope, obratio se predsednik Advokatske komore Srbije, advokat Veljko Delibašić.

Maja Popović, Veljko Delibašić, Advokatska komora Srbije, Jasmina Vasović
foto: Ministarstvo Pravde

- Pre više od dve decenije, kada sam postao advokat, rekli su mi da su te godine presudne za profesiju i da su za advokaturu "biti ili ne biti". Advokatura je preživela, ali i svake naredne godine, postavljano je isto pitanje za njen opstanak. Srpska advokatura je večna, neprolazna katergorija, u svim bitkama, u svim borbama, ona lakše ili teže pobedi - rekao je Delibašić i podsetio da je po Ustavu republike Srbije advokatura profesija koja za cilj ima da pruža pomoć građanima.

- To je zapravo najlepši deo. Advokatura osim građanima, pomaže i državi, da se zakoni poštuju i primenjuju. Želim da pozdravim naše goste i da srpskoj advokaturi čestitam 162 godine postojanja - rekao je Veljko Delibašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track