TAJ JEDAN DAN PROMENI SVE, I POSLE ŽIVI, BUDI SREĆAN... PA KAKO? Potresne objave sestre Dalibora, ubijenog u Duboni, KIDAJU DUŠU
Foto: Društvene mreže

TAJ JEDAN DAN PROMENI SVE, I POSLE ŽIVI, BUDI SREĆAN... PA KAKO? Potresne objave sestre Dalibora, ubijenog u Duboni, KIDAJU DUŠU

Crna Hronika -

Suzana Ranković, sestra Dalibora Todorovića ubijenog u masakru u Duboni, na društvenim mrežama redovno objavljuje pesme u znak sećanja na tragično nastradalog brata.

Za dva meseca navršiće se godina otkako je pomahnitali Uroš B. u selima Dubona i Malo Orašje iz automatske puške ubio devetoro mladih i 14 ranio.

"Rećiću vam zašto ne volim proleće.

Zato što tada moje uvelo je cveće", ovim stihovima počinje poslednja njena objava koja ukazuje da bol za izgubljenim bratom ne jenjava.

Dan ranije, Suzana je napisala:

"I taj jedan dan promeni sve, promeni nas odnese njih.... I posle živi, budi srećan, radi, smej se... Pa kako??? Zar može posle svega toga biti nešto od ovoga!?... Ne, ne može... Ne, ne ide... Nemi smo... Ubijeni i razdvojeni"...

"Kakav je to svemir? Kad ja osećam nemir", pita se Suzana na početku jedne od pesama objavljenih nekoliko dana ranije.

Podsetimo, tog 4. maja, dan nakon stravičnog masakra u školi "Vladislav Ribnikar", Uroš B. uzeo je automatsku pušku, pištolj, municiju i bombe i krenuo u krvavi pohod po selima Malo Orašje, Duboni i Šepšinu, u okolini Mladenovca. On je ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi.

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš B. bio potpuno uračunljiv u momentu izvršenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu B. se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Bonus video:

01:55

Meštanin sela Dubona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja