PLAVUŠA IZ NIŠA SVEDOČI NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU! Bila Kuzmanova devojka, on u sudu poručio: MOJA VERENICA VIŠE NE VAŽI
Foto: Privatna Arhiva

spacijalni sud u beogradu

PLAVUŠA IZ NIŠA SVEDOČI NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU! Bila Kuzmanova devojka, on u sudu poručio: MOJA VERENICA VIŠE NE VAŽI

Crna Hronika -

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a kako je najavljeno, u sudnicu se vraćaju i svedoci-saradnici jer počinje čitanje prepiski sa kriptovanje aplikacije Skaj.

Atmosfera u sudnici, osim zbog izvođenja dokaza sa Skaja, biće napeta i zbog toga što je u sud pozvana bivša partnerka okrivljenog Marka Andrića Kuzmana iz Niša, koju je on nazvao "verenica koja više ne postoji".

bivša verenica Marija
bivša verenica Marijafoto: Privatna Arhiva

Plavuša iz Niša dospela je u žižu, pošto ju je njen tadašnji partner Marko Andrić pominjao na saslušanjau u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, ali i na jednom od prethodnih ročišta u Specijalnom sudu.

Andrić je najpre govorio "da ne može da živi bez svoje verenice i da mu teško pada to što ne može da je vidi", a potom je u sudnici obznanio da on više nema devojku.

- Moja verenica za koju sam vam tada rekao, više ne važi. Samo je prestala da mi dolazi u posetu, bez reči - rekao je on na jednom od ročišta.

Inače, tokom operativne obrade i prikupljanja dokaza protiv zloglasne kriminalne grupe otkriveno je da se Andrić o poznanstvu s Veljkom Belivukom, kontaktima, kao i poslovima hvalio devojci sa kojom je živeo.

- Navodno, prepričavao joj je s kim se sastaje, kao i detaljne sadržaje razgovora sa tih sastanaka. Takođe, govorio joj je i kome prodaje drogu - rekao je ranije izvor Kurira.

Kuzman i Belivuk
Kuzman i Belivukfoto: Zorana Jevtić, Printscreen

Kuzman je, navodno, devojci otkrio čak i da je kontakt u Beogradu, koji je veza za drogu, a sa kojim se sastajao, pripadnik grupe čiji je nadimak Deda.

- Pričao joj je o odlascima na stadion Partizana, takozvanom Veljinom bunkeru, o sadržaju poruka koje je razmenjivao sa Belivukom i drugim pripadnicima grupe. Jednostavno rečeno, zahvaljujući njemu, bila je upoznata sa gotovo svim prljavim poslovima klana - kaže sagovornik.

Kuzman je čak i prilikom saslušanja tražio samo jedno, da vidi devojku, „jer bez nje ne može da živi“.

Nišlija se, inače, sumnjiči da je pomogao u ubistvu Pink Pantera iz Niša, Milana Ljepoje.

Andrić je ranije govorio i o Ljepoji, tvrdeći da ga on nikada nije zanimao, kao i da je jedna njegova drugarica s kojom se zajedno bavi humanitarnim radom, bila Ljepojina drugarica i da je hteo, mogao je da sazna sve o njemu.

Ljepoja
Ljepojafoto: MUP

- Mene taj čovek nije zanimao, što se tiče tačke optužnice vezano za organizovani kriminal, dugo sam razmišljao o tome. Moja uloga u navijčakoj grupi je da razjedinjene frakcije ujedinim u jednu, momci su videli da mogu zajedno da funkcionišu. Navijač sam Partizana i dugogodišnji prijatelj Veljka Belivuka, ali to nije krivično delo. Očekujem od vas da hladne glave razmotrite sve činjenice i da me oslobodite svih optužbi i odmah mi danas ukinete pritvor - rekao je svojevremeno okrivljeni Andrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track