"PAO" JOŠ JEDAN NARKO KLAN U ORGANIZACIJI SRBA: Među uhapšenima i jedan "kavčanin"! Drogu kupovali u Španiji, Belgiji i Holandiji
Foto: MUP

velika akcija policije!

"PAO" JOŠ JEDAN NARKO KLAN U ORGANIZACIJI SRBA: Među uhapšenima i jedan "kavčanin"! Drogu kupovali u Španiji, Belgiji i Holandiji

Crna Hronika -

Na teritoriji Srbije danas je lišeno slobode pet lica po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa BIA i MUP Srbije – Službe za borbu protiv droga.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su V.V., I.P., M.V. i L.S., između ostalog i Dalibor Kožul, poznatiji pod nadimkom Dalmatinac, a kako saznajemo, radi se o pripadniku ogranka kavačkog klana iz Slovenije.

- Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 6. aprila 2023. do 5. marta 2024. godine izvršila trafiking oko 70 kilograma opojne droge - kokain tako što je drogu sa teritorije Kraljevine Španije, Holandije i Belgije prenosila radi prodaje na teritoriju Srbije i u zemlje Zapadne Evrope - navodi se u saopštenju JTOK.

Organizovana kriminalna grupa u okviru koje su bili i uhapšeni ovom prilikom sastojala se i od još četiri lica i to: B.B., D.R., Đ.S. i D.A., koji su državljani Srbije, a nalaze se u pritvorima na teritoriji Srbije, Savezne Republike Nemačke i Francuske.

Privedeni u Srbiji će biti saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

Bonus video:

03:49

Uhapšeno 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao „Balkanski kartel“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track