"UDARILI SMO IH, BRATE, UH! DOBIĆU INFARKT" Isplivala prepiska o udarcu na "škaljarce" u Atini, JEDNOM OD NJIH ODRALI KOŽU!
Foto: Printscreen / Star.gr, Zorana Jevtić

likvidacija u atini

"UDARILI SMO IH, BRATE, UH! DOBIĆU INFARKT" Isplivala prepiska o udarcu na "škaljarce" u Atini, JEDNOM OD NJIH ODRALI KOŽU!

Crna Hronika -

Zaplet zločina počinjenih u Grčkoj kada su likvidirani "škaljarci" Igor Dedović i Stevan Stamatović u januaru 2020. godine, polako se raspliće, a izašli su na videlo takođe i razgovori koji su vodili članovi kriminalne organizicaje zadužene za njihovu likvidaciju.

Alan Kožar, Damir Hadžić, Igor Dedović, Stevan Stamatović
foto: MUP RS

Kako se već danima piše o ovoj likvidaciji i likvidaciji pripadnika iste kriminalne grupe na Krfu, Alana Kožara i Damira Hadžića, grčki mediji su sada objavili deo prepiske među pripadnicima kriminalne organizacije, gde se tačno vidi na koji način je radila i funkcionisala srpska mafija.

Najpre, zabeleženi razgovori tiču se oružja koje su koristili i mesto gde su udarili na "škaljarce". Da podsetimo, Dedović i Stamatović ubijeni su u jednom restoranu pred ženom i decom koji su im došli u posetu dok su se krili u Grčkoj sa lažnim dokumentima.

- Dedović i Stamatović su se sa lažnim identitetom krili u Atini, ali su im tih dana u posetu došle supruge i deca. Sumnja se da su likvidatori zapravo pratili njihove porodice - podseća izvor Kurira.

Prvobitno je bilo reči da se škaljarci likvidiraju u tržnom centru naočigled mnogobrojnih ljudi, međutim, zbog kašnjenja lica koje je trebalo da dostavi oružje za likvidaciju, tada je ista odložena. Da bi se celokupni plan izvršio na kraju u jednom atinskom restoranu, pišu grčki mediji.

- Svi su istrčali iz restorana, to je ono što čekamo. Oni su gotovi.

- Gotovo je, momci, gotovo je.

- Udarili smo ih, brate, uf.

- Dobiću infarkt, čekaj, ćuti, kuneš se da je Lisac gotov?

- (glasovna poruka)

- A Stevo i Lisac?

- Da, da. Jednom odrao kožu, drugog bacio sa strane.

- Žena je skočila na Dedovića, Stevo skočio na pištolj, ali ga dokrajčio stojeći.

Podsetimo, na jednom od održanih suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić izneo je podatke o susretu na Glifadi. Naime, Belivuk je tada slučano sreo na ulici u Atini Dedovića i Stamatovića, tada je svojim pripadnicima grupe opisao da je "našao iglu u plastu sena".

- Mali kaže da je video sada, šaljem ih direktno iz Glifade, milion procenata da je to on, nema greške, tako kaže Mali.

Nakon nekog vremena, stigla je potvrda, a onda je usledila glasovna poruka i naređenje da se malo uspori da ne bi naleteli pravo na njih.

Inače, kako je saopšteno iz policije, "škaljarce" je ubila kriminalna grupa koju su organizovali Darko Šarić, Veljko Belivuk i odbegli Radoje Zvicer, a među 10 uhapšenih lica u Srbiji, Španiji, Grčkoj i Bosni, nalaze se Milinko Brašnjević, Dušan Jovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojinović, Nataša Dedić, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Rade Stojićević i Abaz Rabi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track