VELIBOR BAKIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA: Osuđen na 15 godina, sad se našao na slobodi (FOTO)
Foto: Privatna arhiva, Shuttestock

Saznajemo

VELIBOR BAKIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA: Osuđen na 15 godina, sad se našao na slobodi (FOTO)

Crna Hronika -

Velibor Bakić (40) danas je iz zatvora u Crnoj Gori pušten na slobodu, saznaje Kurir.

Bakić je do danas služio kaznu u Spuškom zatvoru. Na izlazu ga je dočekao njegov advokat Matija Bulatović sa kojim je odmah otišao u restoran.

Velibor Bakić
foto: Privatna arhiva

Bakić je, podsetimo, 2015. godine pravosnažno osuđen na kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva Tarića, čija je odrubljena glava pronađena u crnoj plastičnoj kesi, a spaljeno telo u Karađorđevom parku u Beogradu. Na slobodi je bio od marta 2015. godine, kada mu je ukinut pritvor, a na izdržavanje kazne zatvora nije bio upućen.

U međuvremenu je Višem sudu u Beogradu podneo vanredni pravni lek - zahtev za ponavljanje postupka radi saslušanja svedoka koji nisu saslušani tokom suđenja, a koji bi mogli da govore o njegovom alibiju.

Velibor Bakić tokom haošenja
Velibor Bakić tokom haošenjafoto: MUP

Taj slučaj je svojevremeno izazvao veliku pažnju javnosti s obzirom da je odrubljena glava Tarića pronađena u crnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra, posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu pronašla i spaljeno Tarićevo telo u žbunju.

Velibor Bakić
foto: Privatna arhiva

Presudom Apelacionog suda, Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za ubistvo, dok je prethodno prvostepenom presudama u dva navrata bio osudijivan za teško ubistvo na kazne od 35, pa 20 godina zatvora. Bio je uhapšen u avgustu 2008. godine, a pušten je iz pritvora u martu 2015. godine.

00:23

Na graničkom prelazu Preševo u bunkeru automobila pronađena praškasta materija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track