GODINU DANA OD UBISTVA ESKOBARA! LJUBAVNI PAR UČESTVOVAO U ZLOČINU: Zakazano suđenje za smrt Ranka Radoševića u Rušnju
Foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

GODINU DANA OD UBISTVA ESKOBARA! LJUBAVNI PAR UČESTVOVAO U ZLOČINU: Zakazano suđenje za smrt Ranka Radoševića u Rušnju

Crna Hronika -

Nikšićanin Ranko Radošević (53), zvani Ranko Eskobar, brutalno je likvidiran pre tačno godinu dana kada su ga pripadnici kriminalne grupe namamili, a potom izrešetali u lokalu na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Zločin se dogodio 9. marta 2023. godine u jutarnjim časovima u kafiću koji se nalazi na pumpi. Naime, Radošević je imao dogovor sa mušterijom koja je trebala od njega da kupi besni auto, ali umesto zainteresovanog kupca u lokal su došli Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva koji su ga izrešetali, a potom pobegli. U optužnici se navodi da su njihovi saučesnici Marko Pjanović (28), vođa navijača Partizana iz Brčkog, i njegova devojka Azra Š. (22) koji su kasnije uhapšeni u Bosni.

ubijei ranko radošević i osumnjičeni vođa navijača marko pjanović
ubijei ranko radošević i osumnjičeni vođa navijača marko pjanovićfoto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

- Kobnog dana egzekutori su na mesto zločina došli kolima. Ubrzanim hodom maskirani i sa pištoljem u ruci upali su u lokal, prišli stolu gde je sedeo Radošević i ispalili kišu metaka u njega. Žrtva je pokušala da pobegne, ali nije uspeo, a Stefan Z. prišao mu je i overio ga hicem u glavu - podseća izvor i dodaje:

- Ubice su, kako se vidi na nadzornim kamerama, trčeći pobegli ka automobilu marke "golf 4 karavan" i odvezli se. Za to vreme Ranko Eskobar je iskrvario, a gosti koji su u tom trenutku bili u lokalu razbežali su se, nisu znali šta ih je snašlo.

uviđaj nakon likvidacije ranka radoševića
uviđaj nakon likvidacije ranka radoševićafoto: Nenad Kostić

Stefan Z. i Luka V. su nakon egzekucije zapalili automobil na Petlovom brdu, a potom beže u ranije dogovoren štek-stan u kom su ih pripadnici MUP-a nekoliko dana kasnije uhapsili. Detaljnom istragom utvrđeno je da je kriminalna grupa imao detaljan plan ubistva, ali i celokupnu logistiku kako da zavaraju tragove nakon ubistva. Pjanović i njegova devojka imali su ključne uloge u teškom ubistvu i da su sa umišljajem pomogli egzekutorima. Obezbedili su im auto koje su koristili u egzekuciji.

- Marko Pjanović je u jednoj rent-a-kar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil "Fiat tip 500", da bi potom 27. februara 2023. kontaktirao Radoševića radi kupovine njegovog automobila "golf 8". Sledećeg dana oni su se preko SMS poruka dogovorali da se nađu na pumpi u Rušnju, gde je vođa navijača došao iznajmljenim kolima kako bi video taj "golf 8" - navodi sagovornik i dodaje da je Pjanović kontaktirao Radoševića devet dana kasnije gde mu je ugovorio sastanak na pumpi, iako se on već tada nalzio u BiH.

osumnjičen azra š. stefan z. i luka v.
osumnjičen azra š. stefan z. i luka v.foto: Facebook, Privatna arhiva

- Azra Š. je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa svojim dečkom Pjanovićem u Kraljevu sa jednog parkinga ukrala "golf 4 karavan" i dovezla ga u Beograd, a Pjanović se dovezao iznajmljenim "fiat 500". Ukradeni "golf 4 karavan" ubice su koristile u zločinu - navodi se.

Osumnjičeni ljubavni par vratio se na teritoriju BiH, a nekoliko dana nakon zločina uhapšeni su dok su planirali bekstvo. Azri Š. lisice na ruke stavljene su u studentskom domu, gde je pokušala da dojavi dečku da će i on biti uhapšen. Pjanović je, kako smo ranije pisali, priznao da je učestvovao u logistici zločina.

Privođenje osumnjičenih, ali i saslušanje Azre Š. koja je kasnije izručena Srbiji

1 / 6 Foto: Kurir, MUP RS

- Marko Pjanović je detaljno inspektorima ispričao ko je naručilac ubistva Ranka Radoševića, kao i celu logistiku i planiranje zločina i bekstva egzekutora. Njegova molba bila je da ga ne izruče Srbije, ali su i Azra Š. i on izručeni Srbiji - navodi izvor.

Početak suđenje kriminalnoj grupi zakazano je za 4. april u Višem sudu u Beogradu, a prema optužnici koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Beogradu direktni egzekutori Stefan Z. i Luka V. osumnjičeni da su počinili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Državljani BIH Marko Pjanović i njegova devojka Azra Š. optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Krvavi pokloni

Miljković poklonio ženi Eskobarov BMW I3

Ranko Radošević pominjao se i na suđenju najmonstruoznijem klanu Veljka Belivuka i Marka Miljovića kojima se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu za sedam brutalnih likvidacija.

- Marko Miljković je svojoj supruzi Tanji Miljković poklonio električni "BMW I3" koji je bio u vlasništvu pokojnog Ranka Radoševića ispričali su na saslušanju u istrazi, u postupku koji se protiv vođa klana, ali i njihovih supruga Bojane Belivuk i Tanje Miljković, vodi za pranje novca - naveo je ranije izvor Kurira.

miljković ženi poklonio radoševićev električni auto koji je on dao radojeviću
miljković ženi poklonio radoševićev električni auto koji je on dao radojevićufoto: Shutterstock, Dado Đilas

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Radoševićev BMW, kao i saobraćajna dozvola i polisa osiguranja na njegovo ime, pronađeni su prilikom pretresa kuće Marka Miljkovića. Radošević, pre nego što je ubijen, svedočio je u istrazi za pranje para protiv Belivuka, Miljkovića, njihovih žena, kao i Filipa Ivanovskog, njegove supruge i Belivukove tašte.

- Radošević je tada, prema nezvaničnim informacijama, ispričao da je "BMW I3" u leto 2020. preko prijatelja ustupio Zdravku Radojeviću, jednom od žrtava klana, koji je rekao da će da ga proda. Naveo je da je vrednost automobila u to vreme bila oko 20.000 evra, ali da mu novac nikada nije isplaćen, niti je saznao šta se desilo sa skupocenim kolima, jer je Radojević nestao - podseća izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track