ARKANOV KUM IZREŠETAN POSLE FUDBALA, TELOM SPASIO SINA Bombona je "mnogo znao", a način njegove likvidacije SVE JE OSTAVIO U ČUDU
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

ARKANOV KUM IZREŠETAN POSLE FUDBALA, TELOM SPASIO SINA Bombona je "mnogo znao", a način njegove likvidacije SVE JE OSTAVIO U ČUDU

Crna Hronika -

Navršile su se 23 godine od ubistva Milana Đorđevića Bombone. Ubijen je 11. marta 2001. u "sačekuši" u Ulici Nikole Sovilja u Beogradu oko 21 čas. Bio je svedok kriminalnih aktivnosti i ubistava, a nakon toga je živeo povučeno do smrti. Bombona je navodno bio i saradnik službe Državne bezbednosti, a bio je i kum Željka Ražnatovića Arkana i krstio mu je decu u braku sa Svetlanom Cecom Ražnatović.

Bombonino ime se od 1986. godine pa sve do likvidacije ne pominje u kriminalnim krugovima u glavnom gradu. Povukao se, oženio se, niko za njega nije znao da se bavi kriminalom u to vreme. Bio je prijatelj sa Arkanom, zajedno su rasli, zajedno su pravili svoj status u kriminalnim krugovima, odnosno u beogradskom podzemlju.

Ne postoji podatak da je Bombona osuđivan u Srbiji. Postoje podaci da je u Švedskoj osuđivan za pljačke zlatara i da je služio zatvorsku kaznu za ta dela. Postoji i podatak da je pljačke vršio i u Danskoj. Postoji priča i tad su je objavlljivali i mediji u Švedskoj da je Arkan u toku procesa suđenja ušao u sudnicu i bukvalno oteo Bombonu i zajedno su pobegli. Postoji i druga priča, prema kojoj je Bombona u Švedskoj spasio život Arkanu. Nakon toga su postali kumovi.

Prvi put se u Beogradu čuje za Bombonu 1983. godine kad je u diskoteci imao oružani sukob sa Radetom Ćaldovićem Ćentom i Rankom Rubežićem. Bombona je 1985. godine, kako se sumnja, ranio u nogu Darka Stojanovića koji je kasnije bio svedok ubistva Aleksandra Kneževića Kneleta.

Bombona je znao mnogo, pošto je bio saradnik službe Državne bezbednosti. Arkan je ubijen 15. januara 2000. godine i njegova smrt je potresla njegovog kuma. Ne zna se do kakvih podataka o ubistvu Arkana je došao, ali je oko godinu i dva meseca kasnije smrtno je ranjen, dok je bio u kolima zajedno sa sinom (15). Komšije su pozvale Hitnu pomoć koja ih je prevezla u Urgentni centar.

Ubijen je u martu 2001. u "reno tvingu", kada je na njega ispaljeno više od 30 metaka iz automatske puške "kalašnjikov" i iz pištolja "CZ 99". Prema informacijama policije, žrtve su se u trenutku napada vraćale sa malog fudbala, a za volanom je bio Miloš Roknić, koji je preminuo na licu mesta, kao i Dušan Milovanović dok su Đorđevići prebačeni u bolnicu. Svojim telom, Bombona je spasio život svom sinu. Pola sata nakon prijema Bombona je preminuo.

Mnogi su otali u čudu zbog načina na koji je Đorđević stradao, jer u tom obračunu nije ni imao šansu da se odbrani. U tome su prepoznali znak da je bio uljuljkan, da se opustio posle povlačenja iz "arene" i da je bio neoprezan u periodu u kojem je vlast posle pada starog režima pokušavala da reši nerešena ubistva, kao i da nađe svedoke tih zločina, ali i dokaze.

Kurir.rs/Mondo

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track