"BRATE, ČESTITAM, NEK JE ŽIVO I ZDRAVO" Skaj poruke sa suđenja Šariću: OVO NISAM JA! Tužilaštvo dokazalo samo da mi se dete rodilo
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

"BRATE, ČESTITAM, NEK JE ŽIVO I ZDRAVO" Skaj poruke sa suđenja Šariću: OVO NISAM JA! Tužilaštvo dokazalo samo da mi se dete rodilo

Crna Hronika -

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima zbog sumnje da su planirali ubistvo svedoka saradnika u drugom postupku za šverc kokaina Nebojše Joksovića i njegovu diskreditaciju, nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu pregledanjem Skaj komunikacije, za koju Javno tužilaštvo za organizovani kriminal tvrdi da su je vodili Šarić iz pritvora i njegov tadašnji branilac, advokat Dejan Lazarević, koji je obuhvaćen optužnicom.

Jedna od poruka koja je izvedena, a koja prema tužilaštvu dokazuje da se Darko Šarić krije iza jednog od Skaj telefona je ona koja se odnosi na čestitke za rođenje njegovog deteta od 11. maja 2020.

- Brate, čestitam za rođenje deteta, nek je živo i zdravo i sve najbolje želim.

Odogovor stiže narednog dana:

- Hvala brate moj.

U sudnici je potom izveden izvod iz matične knjige rođenih za Nika Šarića, u kom se navodi da je rođen 11. maja 2020. u 17.50 sati i na osnovu kog tužilac tvrdi da se dokazuje da je Darko Šarić iza jednog broja, jer mu je toga dana rođen sin.

Potom su izvedene i druge poruke u kojima neko toga dana šalje poruke u 17.01 sat.:

- Čestitam brate nek je živ i zdrav sto godina i da što pre izađeš da odrasta sa tobom.

Međutim, za reč se javio branilac Darka Šarića, advokat Marko Janković.

- U izvodu piše da je rođen 11. maja u 17. 50 časova a poruka "čestitam brate nek je živ i zdrav" je poslata u 17.01. dakle to je dokaz da ove poruke nemaju veze ni sa Darkom Šarićem ni sa njegovim detetom i jako je ružno da se rođenje maloletnog deteta koristi u sudnici specijalnog suda, jer je njegovo dete rođeno kasnije - rekao je advokat Janković.

Darko Šarić: Da mi se dete rodilo, nije tajna. Ali pročitao sam da se devet miliona ljudi rodi na isti dan, ne mogu da kažem da tužilaštvo izvodom iz matične knjige nije dokazalo da mi se dete rodilo.

U sudnici su izvedene poruke od 27. maja 2020. između dva "pina" koja razmenjuju poruke:

- Neka Alan radi Ladnog

- Najini se šunjaju svuda, lako ga mogu locirati

- I brat od Džeja je idealan za to

- Oni su Roks bili rekli da će da završe

- Neka vide onda i neka kažu cirfru

- Nemamo šta da čekamo, da taj lakavac laje i nestaje

- Možda su stali jer nije bio prioritet

- Da jurimo ovo oko mene

- Važi

- Inače će da me zakopaju

U poruci, koja je prethodno izvedena, od 20. marta 2020. korisnik čije ime nije navedeno piše "Dobro sam, bio na šetnji. Ovde smešno, vama kao maske i čuda a komandiri ne nose maske a idu prevozom".

U sudnici su potom i izvedene poruke u kojima korisnici razmenjuju poruke o zameni mobilnih telefona, i tome da se na telefon stavi sifra "oktroisani".

Optuženi Darko Šarić i Dejan Lazarević, koji su u sudnici pratili izvođenje Skaj komunikacija izjavili su da oni nisu koristili Skaj telefone i da ovo nisu poruke koje su oni razmenjivali.

Polemiku u sudnici Specijalnog suda izazvale su i poruke od 29. februara 2020. između nepoznatih korisnika, za koje tužilaštvo tvrdi da su Šarić i Lazarević.

- Brate moj hvala za pokolon, super je telefon, u pravu si za Radana, izgubio sam opkladu, pitao si ga tamo, Radan kaže, u Kragujevcu sam stajao lično iza vas, vi ste se okrenuli i rekli "radane jel možeš nekog da pošalješ da pozove muziku da im damo neke pare"

- Nemoj brate više ovako pisati imena

- Vidiš čega se plašim kod tebe, opuštenosti

- Opuštenost, a ti znaš da je ovo dovoljno i kraj

Posle izvođenja ovih poruka, za reč su se javili branioci Darka Šarića, advokati Dalibor Katančević i Marko Janković, koji su naveli da ne postoji ni jedan dokaz da je Šarić razmenjivao ove poruke, kao i da se njima ništa ne dokazuje.

- Tužilaštvo je bilo dužno da dostavi dokaze da je neko stajao iza nekog uređaja. Imate neke poruke ovde. Odbrana tvrdi da ove poruke ne postoje, da ih je neko otkucao. Ako tužilaštvo tvrdi da poruke postoje, želimo da vidimo izvornik, ovu eksel tabelu je mogao da otkuca bilo ko.

- Ja tvrdim da te poruke ne postoje na serveru, ako tužilaštvo tvrdi da postoje, neka dokaže. Sve dok se ne dokaže. ja tvrdim da poruke ne postoje i da ih je neko kucao, za nas ne postoje - rekao je Katančević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja