ŠOK IZJAVA BIVŠEG ČUVARA U PADINJAKU O UBISTVU U ZATVORU: Upravnik nije smenjen, samo je prebačen na drugo mesto SA ISTOM PLATOM
Foto: Kurir Televizija, Facebook

kurir televizija

ŠOK IZJAVA BIVŠEG ČUVARA U PADINJAKU O UBISTVU U ZATVORU: Upravnik nije smenjen, samo je prebačen na drugo mesto SA ISTOM PLATOM

Crna Hronika -

Slučaj koji je potresao celu Srbiju je zločin koji se dogodio u Kazneno popravnom zavodu Padinska skela, gde je od posledica seksualnog i fizičkog zlostavljanja preminuo 74-godišnji penzioner Stanimir Brajković iz Mladenovca.

Na ovaj slučaj niko nije ostao imun, ne samo zbog toga što je reč o čoveku koji je u zatvoru završio zbog remećenja javnog reda i mira - već i zbog stravičnog maltretiranja koje je danima trpeo od strane trojice 20-godišnjih mladića, a koji su se iza rešetaka našli zbog saobraćajnih prekršaja.

Stanimir Brajković, Mladenovac
foto: Privatna arhiva

Novinar Kurira Nikola Vujović je odgonetnuo kako se Stanimir Brajković našao u zatvoru i šta je prethodilo kobnom danu:

- Nesrećni penzioner je služio kaznu za remećenje javnog reda i mira. Naime, za doček 2020. godine, njegov unuk je bacio petardu, a to je prijavio neko od komšija, a policija je kod njega pronašla još petardi, te je dobio kaznu od 30.000 dinara, koje penzioner nije imao da plati. Samim tim, opredelio se da odsluži kaznu od 30 dana. Osumnjičeni 20-godišnjaci su takođe bili u zatvoru zbog prekršaja. Dvojica zbog saobraćajnih, a treći je imao samo 10 dana kazne zbog nenošenja lične karte prilikom legetimisanja - započeo je Vujović, pa nastavio:

02:47

UBIJEN PENZIONER BIO U ZATVORU JER JE UNUK BACAO PETARDE! Kurir ispred KP Padinska Skela: Ovi detalji krve led u žilama

- Pre tog kobnog 4. februara, pomenuti mladići su brutalno maltretirali, fizički, psihički i seksualno, nesrećnog penzionera. Napominje se da su ga tukli, lomili rebra, to je pokazala obdukcija. Navodi se da su ga terali da pije mokraću iz šolje, dok ga je jedan silovao metlom. Nesrećni starac je imao lekarski pregled, ali nije hteo da prijavi svoje cimere. Oni su ga opet mučili, pa je usled povreda penzioner i preminuo. Nakon ovog nemilog događaja smenjen je upravnik Kazneno-popravnog doma Padinska skela. Istraga je u delu prikupljanja dokaza.

Zvonko Tomašević
foto: Kurir televizija

Analizu ovog slučaja, za jutarnji program Kurir televizije, izneo je nekadašnji čuvar u pomenutom zatvoru i bivši predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije za izvršenje krivičnih sankcija Zvonko Tomašević.

- S obzirom na to da znam ko je tamo bio upravnik, kažete da je smenjen, ali nije, samo je otišao na drugo radno mesto, ista plata, a manje odgovornosti. Tako da, to je samo pokriće za upravu da su ga navodno smenili. Ova greška je isključivo njegova i službe koje određuju sa kim će osuđeno lice da boravi u ćeliji. Nisam iznenađen jer se ovakve stvari dešavaju. Imao sam lični primer kada mi se požalio zatvorenik da ga maltretiraju, obavestio sam načelnika i odmah je prebačen u drugu sobu - započeo je Tomašević, pa nastavio:

03:06

UPRAVNIK NIJE SMENJEN, IMA ISTU PLATU, ALI MANJE ODGOVORNOSTI Bivši čuvar KP Padinska Skela: Evo protiv koga se vodi postupak!

- Uprava u ovom slučaju pokreće disciplinski postupak protiv najnižih dole, jer navodno nisu obavestili upravnika o dešavanjima. Nijedan čuvar ne može da obavesti ako nema direktno da vidi, čuje ili mu se požali lice. Ne verujem da su znali, a da su prećutali. Međutim, kada se požalio da mu je loše, odveli su ga na pregled. Ne može onaj najniži radnik da bude odgovoran, a da oni od gore ostanu čitavi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:28

U GAZI SAM VIDELA DVA VOJNIKA DA VUKU DETE U ZATVOR Dramatična ispovest srpkinje: Deci smo pravili igračke, ne mogu da spavaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track