TUŽILAŠTVO TRAŽI 13 GODINA ZATVORA ZA SMRT MLADOG ŽELJKA RISTIĆA: "Golf" ga pokosio ispred kuće
Foto: Marko Smiljković

TUŽILAŠTVO TRAŽI 13 GODINA ZATVORA ZA SMRT MLADOG ŽELJKA RISTIĆA: "Golf" ga pokosio ispred kuće

Crna Hronika -

U Višem sudu u Nišu danas su završne reči imali tužilaštvo i odbrana Dragana Perića (40) koji je okrivljen da je "mrtav pijan" upravljao vozilom "golf" kada je u selu Šainovac kod Doljevca usmrtio mladog Željka Ristića (19).

Tragična nesreća se dogodila pre tri godine kada je Perić imao 2,27 promila alkohola u krvi jer je prethodno pijančio sa tadašnjim drugarom Markom Disićem, a koji je takođe danas svedočio.

Presudu je sudija Mirko Drašković u ovom slučaju zakazao za 26. mart u 13 časova.

Tužilac Aleksandar Kaličanin zatražio je kaznu zatvora u trajanju od 13 godina zatvora dok je odbrana u završnoj reči tvrdila da Perić nije vozio te noći automobil već da je to učinio Marko Disić, njegov suvozač.

Miloš Petrović, Perićev advokat je zatražio oslobađajuću presudu.

- Stojim pri ranijim navodima opzužnice za okrivljenog i moram da prokomentarišem jednu činjenicu. Veštačenjem je utvrđeno da se na mestu vozača nalazi samo Perićev dnk dok na tom mestu ne postoji Disićev biološki materijal. Dovoljno je to reći i videti ko je vozio automobil - rekao je tužilac Kaličanin.

U odbrani advokata Petrovića čule su se reči da je tužilaštvo i preko mere verovalo svedocima.

- Samim tim što je Disić s desne strane trenerica bio skroz mokar od izlučevina od povraćanja okrivljenog, jasno je ko je mogao da upravlja vozilom. zato tražimo da sud oslobodi okrivljenog Perića jer je bio u tako teškoj alkoholisanosti da nije mogao da upravlja automobilom - rekao je Miloš Petrović.

Marko Disić je na sudu objasnio da "okrivljeni nije dao nikome da vozi njegov automobil".

- Pošto je povraćao nekoliko puta, ja sam desnom rukom pridržavao volan. On je povraćao po mojoj desnoj strani trenerica jer sam bio nadvijen da bih upravljao volanom desnom rukom - naveo je Disić.

U sudnici je bila skoro cela porodica pokojnog dečaka koji je život izgubio na samo stotinak metara od kuće. "Golf" je išao s desne strane dok je Željko bio na levoj. Tada je automobil skrenuo u levo i direktno udario u dečaka.

Ova dvojica, za koje postoje snimci kako su se bahatili pre toga u kafani, nakon kobnog sudara, nisu stali da pomognu momku koji bi možda danas bio živ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track