"POSTALI SU SVE GORI I GORI... DA TAKO MUČE ČOVEKA, TO JE VAN PAMETI": Prijatelji osumnjičenih silovatelja iz Padinjaka ZGROŽENI
Prijatelji osumnjičenih u šoku, Foto: Privatna Arhiva

progovorili za kurir

"POSTALI SU SVE GORI I GORI... DA TAKO MUČE ČOVEKA, TO JE VAN PAMETI": Prijatelji osumnjičenih silovatelja iz Padinjaka ZGROŽENI

Crna Hronika -

Novinar Kurira juče je razgovarao sa prijateljima trojice mladića, Srećka Stefanovića (20), Saše Stankovića (20) i Delibora Petrovića (22), osumnjičenih da su u zatvoru Padisnka skela do smrti silovali cimera Stanimira Brajkovića (74).

Naši sagovornici kažu da je ceo Lazarevac u šoku i da su svi zgroženi krivičnim delom za koje se sumnjiće Srećko, Saša i Dalibor. Prema njihovim rečima, oni poznaju svu trojicu.

Dalibor, Saša i Srećko
Dalibor, Saša i Srećkofoto: Privatna Arhiva

- Poznajem svu trojicu, ali sam se družio najviše sa Srećkom. Kad sam čuo šta su uradili zaprepastio sam se, ali verujem 100 odsto da su to uradili. Srećko je klinac koji nije odrastao kako treba, bio je bez oca i majke, ali ovo nema opravdanja, da tako muče čoveka, to je stvarno za robiju - kaže naš sagovornik i dodaje da sva trojcia nisu nigde bila za stalno zaposlena.

- Uglavnom su se bavili sakupljanjem sekundarnih sirovina - kaže naš sagovronik i dodaje:

- Oženjeni su, imaju decu. Znali su da ukradu, da divljaju u saobraćaju, ali ovo...Ovo je van svake pameti, prenerazili smo se.

Prijatelj osumnjičenih
Prijatelj osumnjičenihfoto: Privatna Arhiva

Prema njegovim rečima, Srećka Stefanovića je napustila i žena.

- Kada je prvi put završio u zatvoru, ona je otišla, ostavila ga, a posle ovoga nema šanse da mu se vrati - kaže on i dodaje da je o celoj situaciji razgovarao sa Srećkovim bratom.

- Sreo sam njegovog brata, kaže da je tačno sve. Kaže, dobijaju robiju sigurno. Čoveka su sigurno maltretirali, a šta se i kako tačno sve izdešavalo u ta zatvorska četiri zida, znaju samo oni - zaključuje naš sagovornik.

04:47

POSTALI SU SVE GORI I GORI... DA TAKO MUČE ČOVEKA, TO JE VAN PAMETI: Prijatelji osumnjičenih silovatelja iz Padinjaka ZGROŽENI

Drugi prijatelj Srećka Stefanovića potvrdio je za Kurir da Srećko nema ni majke ni oca.

- Stvarno je jedno vreme bio dobar, sve dok se nije uhvatio lošeg društva. U poslednje vreme je postajao sve gori i gori.Združio se s tim Daliborom i Sašom, a za njih kažu da su jako problematični i ko zna čime se sve bave - kaže Srećkov drug iz detinjstva.

Prijatelj osumnjičenih
Prijatelj osumnjičenihfoto: Privatna Arhiva

Kako je Kurir pisao u zatvoru u Padinskoj skeli, kazne koje su im izrekli prekršajni sudovi, služili su i ubijeni penzioner iz Mladenovca, kao i trojica osumnjičenih za njegovo ubistvo.

Prema naredbi za sprovođenje istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara ove godine, kada je nesrećni penzioner preminuo psihički, fizički i seksualno zlostavljali Stanimira Brajkovića. Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, stravično mučili čoveka i to zbog toga što mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

- Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P., kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ubijeni čovek je, kako se navodi, 3. februara bio na pregledu, ali najverovatnije zbog straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, već je prema nezvaničnim informacijama izjavio da je sam pao. Vraćen je u ćeliju, ali su ga tada, kako se sumnja osumnjičeni odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom.

Ubijeni Brajković
Ubijeni Brajkovićfoto: Privatna arhiva

- Sutradan mu se zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija S.B. preminuo - potvrđeno je iz tužilaštva.

Inače, sagovornik Kurira objašnjava da Srećku Stefanoviću i Saši Stankoviću koji još nisu navršili 21 godinu života po zakonu preti maksimalna kazna zatvora do 20 godina.

- Jedini osumnjičeni kom preti doživotna kazna zatvora zbog jezivog ubistva u Padinskoj skeli je Dalibor Petrović, koji je u vreme izvršenja ubistva imao 22 godine. Naime, zakon predviđa da osoba koja nije navršila 21 godinu života, bez obzira na težinu krivičnog dela ne može da bude osuđena na kaznu veću od 20 godina - objašnjava sagovornik Kurira.

Bonus video:

05:09

SILOVATELJI ĆE BITI STROŽIJE KAŽNJENI! Advokat za Kurir: Izmene Krivičnog zakonika su očekivane od sledeće godine ZBOG OVOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track