ČUMETOV BRATANAC KOG TRAŽI POLICIJA I RANIJE PRAVIO PROBLEME: Poznat po druženju sa Šijanom, Cecinim sinom i braćom Hofman (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

prijavljen

ČUMETOV BRATANAC KOG TRAŽI POLICIJA I RANIJE PRAVIO PROBLEME: Poznat po druženju sa Šijanom, Cecinim sinom i braćom Hofman (FOTO)

Crna Hronika -

Nikola Buha (31) iz Surčina, za kojim je policija raspisala potragu zbog sumnje da je početkom marta pretukao i posekao po vratu muškarca B. D. (35), inače je sin Novaka Buhe, starijeg brata prvog svedoka-saradnika u Srbiji Ljubiše Buhe Čumeta, a i ranije je bio u žiži javnosti zbog krivičnih dela, ali i druženju sa poznatim Surčincima.

Nikola Buha
Nikola Buhafoto: Privatna Arhiva

Tako je bratanac prvog svedoka saradnika u istoriji srpskog pravosuđa, Ljubiše Buhe, privođen 1. decembra 2017. godine kada je tokom rutinske kontrole interventna policija kod njega pronašla pištolj za koji nema dozvolu.

Buha je tada s Višim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice i on je sa nanogicom prebačen u kućni zatvor.

- Buha je priznao da je pištolj obrisanih serijskih brojeva, koji je pronađen u pregradi kod menjača automobila koji je vozio, njegov - rekao je tada sagovornik Kurira.

Boško i LJubiša Buha
Boško i LJubiša Buhafoto: Printscreen Facebook, Dado Đilas

Uhapšen je i početkom 2020. godine kada se sumnjičio da je sa bratom od strica, Čumetovim sinom, Boškom Buhom, otimao novac od Surčinca A. S. (46), ali za to krivično delo osuđen je samo Čumetov sin.

- Boško i NIkola su došli do kuće A. S. i pozvali ga da izađe. Kada je mladić izašao, jedan od njih dvojice ga je iznenada udario nekim čvrstim predmetom u glavu, usled čega je nesrećni čovek pao na zemlju - ispričao je tada naš izvor iz istrage:

- Oni su mu ubrzo pomogli da se podigne sa tla, pa mu iz torbice uzeli 500 evra. Vratili su se do svog automobila, gde su odlučili da napadnutom muškarcu vrate 200 evra i upozorili ga da ćuti i da incident nikako ne prijavljuje policiji. Posle tih reči pobegli su s mesta na kome su pokrali momka - objašnjavao je sagovornik Kurira.

Mirko Šijan, Bojana Rodić, Goca Božinovska, svadba
foto: Nenad Kostić

Mladi Buha se sada ponovo našao u centru pažnje, pošto je 9. marta ove godine povređeni muškarac došao u policiju i prijavio da ga je napao nepoznati muškarac. Kako je navodno ispričao, Buha ga je isekao po vratu i preponama.

- Oštećeni je dodao da je nakon obračuna napadač seo u automobil i pobegao. Policija je odmah raspisala potragu za Buhom koja je još na snazi - kaže sagovornik blizak istrazi.

Veljko Ražnatović i Nikola Buha
Veljko Ražnatović i Nikola Buha foto: Privatna Arhiva

Nikola Buha poznat je i po druženju sa Mirkom Šijanom, sinom ubijenog Zorana Šijana, vođe surčinskog klana, i pevačice Goce Božinovske, a često je bio i u društvu braće Hofman, Miljana i Ljubana Vidovića, o čemu svedoče brojne zajedničke fotografije na društvenim mrežama. Pored Hofmana i ŠIjana, često je i u društvu Veljka Ražnatovića, sina pevačice Cece.

Miljan Vidović Hofman, Ljuban Vidović Hofman, Mirko Šijan, Luka Peruničić
foto: Društvene mreže

Bonus video:

00:33

Veričin Veljko ovako provodi noći u kafani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track