PLJAČKAŠ TAMARE EKLSTON NEĆE DA ODGOVARA NA PITANJA: Njegova bratanica Mirka brani se ćutanjem, ukradene pare ULOŽILI U STAN
Ljubomir Romanov, Foto: Printscreen/Daily Mail

javno tužilaštvo za organizovani kriminal

PLJAČKAŠ TAMARE EKLSTON NEĆE DA ODGOVARA NA PITANJA: Njegova bratanica Mirka brani se ćutanjem, ukradene pare ULOŽILI U STAN

Crna Hronika -

Ljubomir Romanov, koji je bio na listi najtraženijih evropsikih begunaca nakon što su njegovi saradnici 2019. iz kuće ćerke vlasnika Formule 1, Tamare Eklston odneli nakit i novac ukupne vrednosti 25 miliona funti, danas je na salsušanju u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal negirao da je prao novac.

Podsetimo, Romanov koji je označen kao "mozak pljačke" Tamare Eklston i njegovi saradnici uhapšeni su u decembru prošle godine u Beogradu.

Romanov i Tamara Eklston
Romanov i Tamara Eklstonfoto: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia, screenshot

Kako je Kurir objavio, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal danas je saopštilo da je istraga protiv njega i njegove bratanice Mirke Nikolić proširilo zbog sumnje da su od februara do decembra 2022. godine prodavali zlatari u Beogradu veću količinu dukata Franc Jozef kao i šest zlatnih poluga iz Švajcarske za koje se sumnja da su pribavljene izvršenjem krivičih dela. Kako se navodi prodajom ukradenih vredosti u Ujedinjenom Kraljevstvu i Švajcarskoj pribavili su osam i po miliona dinara (72.000 evra) koje su posle ulagali u kupovinu stana u Beogradu i time pokušali da prikriju nezakonito stečenu imovinu.

- Mirka Nikolić, bratanica Ljubomira Romanova koja je uhapšena kada i ostatak grupe, danas je odlučila da se brani ćutanjem. Ljubomir Romanov je kratko negriao izvšrenje krivičnog dela, ali nije želeo da odgovara na pitanja - otkriva izvor Kurira.

Inače, opljačkane dragocenosti Tamare Eklston nikada nisu pronađene, a sumnja se i da je novac od njih takođe opran u Srbiji. Inače, porodica Ljubomira Radanova, koji se nekada prezivao Radosavljević, ima vilu u Obrenovcu i stambenu zgradu na Vračaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track