"POVEDI RAČUNA DA U SLEDEĆEM ŽIVOTU STVARNO BUDEŠ MAFIJAŠ!" Majskom masakru prethodila JEZIVA PREPISKA između UBICE I DEVOJKE
Foto: Privatna Arhiva, Petar Aleksić, Zorana Jevtić

detalji optužnice

"POVEDI RAČUNA DA U SLEDEĆEM ŽIVOTU STVARNO BUDEŠ MAFIJAŠ!" Majskom masakru prethodila JEZIVA PREPISKA između UBICE I DEVOJKE

Crna Hronika -

Devojka A. T. iz Kruševca je jedan od svedoka koje je tužilaštvo ispitalo u istrazi protiv Uroša Blažića (22) iz Dubone kod Mladenovca, koji se tereti da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devetoro ljudi, dok je njih 12 teško ranio.

Svedok je detaljno opisala kada je upoznala Uroša Blažića, kao i kada su nastali problemi u njihovom druženju. Njen iskaz koji je dala 25. avgusta 2023. godine u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu nalazi se u optužnici, koju je nedavno potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

uroš blažić
uroš blažić foto: Privatna arhiva

- Uroša sam videla dva dana pre masakra, a čuli smo se nekoliko sati pre nego što je pobio te ljude, tačnije posvađali smo se na Vocap grupi koja je napravljena u aprilu te godine. U toj grupi bilo je nas petoro - Uroš, Nikola (prim. aut. Nikola Đorđević, Urošev dobar drug i rijaliti učesnik), još dvoje ljudi i ja. Nekoliko puta sam izlazila iz grupe, ali sam se i vraćala. Svađa između Uroša i mene dogodila se kada sam ga na toj grupi pitala zašto me je otpratio sa Instagrama - rekla je svedokinja na saslušanju i dodala da je okrivljeni bio tih i miran dečko.

- Smatram da je ta prepiska bila obična svađa, za mene beznačajna i to je bio prvi put da smo se Uroš i ja posvađali. Te noći sam stekla utisak kao da je hteo sa svima iz grupe da se posvađa. Uroš se po prvi put ponašao kao da je neka druga osoba u pitanju. Vređao me je rečima "da sam klošarka i fuksa" i nisam mogla da ga prepoznam - ispričala je devojka iz Kruševca.

U optužnici se nalaze i poruke koje su jedno drugom uputili kobne večeri.

- Kada sam Urošu napisala: "I ti povedi računa da u sledećem životu budeš stvarno mafijaš, a ne potrčko!", mislila sam na to, što je stalno govorio o Kristijanu Goluboviću, divio mu se. Inače, kada sam mu rekla da je potrčko mislila sam doslovno, jer je slušao sve što mu je Nikola pričao. Uroš je često pričao o filmu "Južni vetar", tako da sam stekla utisak da on voli kriminal - rekla je A. T. i dodala:

uroš blažić i nikola đorđević
uroš blažić i nikola đorđevićfoto: Instagram

- Uroš je pre nego što je napustio grupu napisao: "Bez potenciranja ko je muškarac, a ko nije!". Prethodno je bilo reči o tome da li je Uroš homoseksualac, ali niko od nas iz grupe nije mislio da je on takva osoba.

Nakon prepiske sa okrivljenim A. T. čula se sa rijaliti zvezdom Nikolom Đorđevićem, koji je inače promenio svoje ime u Viktor. Tada joj se izvinio u Uroševo ime i pokušao da smiri situaciju između njih, a šta je sve u svom iskazu ispričao rijaliti igrač možete videti OVDE.

- Tokom prepiske bila sam na poslu, a kasnije je neko na grupu poslao da je bila pucnjava u Duboni. Celo veče sam pratila vesti, a onda je neko iz grupe pitao Nikolu da li je Uroš ubica. Znam da je Nikola zvao Uroša, ali da mu se on nije javljao - rekla je A. T.

- Nikola mi je ujutru poslao poruku: "Ubili su ga zbog vas jeste li sad srećni?!". Shvatila sam da Nikola time hteo da prebaci krivicu na mene za ono što je Uroš uradio, ali ja zaista nemam nikakve veze sa tim masakrom.

nikola i uroš bili bliski prijatelji, toliko da su oblačili istu garderobu
nikola i uroš bili bliski prijatelji, toliko da su oblačili istu garderobufoto: Privatna arhiva

A. T. je potom objasnila da su joj inspektori upali u stan kada se tragalo za okrivljenim.

- Krivo mi je uopšte što sam upoznala i družila se sa obojicom. Čak sam imala i osećaj krivice za sve što se dogodilo - rekla je ona u detaljnom iskazu koji se nalazi u optužnici.

Svađa

Rijaliti zvezda "sponzor" masovnom ubici?!

Devojka A. T. takođe, je u jednom trenutku navela da je u toj prepisci na Vocap grupi gde su se svađali bilo reči o tome da je okrivljenom Urošu Blažiću "sponzor" rijaliti zvezda Nikola Đorđević.

- Urošu nikada nisam rekla da je Nikola njegov sponzor, on je imao novca kada je došao iz Nemačke. U tom periodu smo se baš družili, tako da koliko se sećam kad smo bili u Paraćinu dva dana pre zločina Uroš je sve platio - rekla je A. T. i dodala da je rijaliti zvezdu upoznala tokom 2022. na jednom koncertu, dok je Uroša Blažića upoznala mesec dana pre zločina.

Bonus video:

02:36

REKONSTRUKCIJA MASAKRA U MLADENOVCU! Novinar Kurir TV na mestu nezapamćenog krvavog pira u kom je stradalo OSMORO MLADIH LJUDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja