"KADA SE PRIKLJUČIO MMA REPREZENTACIJI MOJ SIN SE ZAREKAO..." Evo šta je u tužilaštvu ispričao otac ubijenog Savića!
Foto: Zorana Jevtić, MMA savez Srbije

otkrivamo detalje sa saslušanja

"KADA SE PRIKLJUČIO MMA REPREZENTACIJI MOJ SIN SE ZAREKAO..." Evo šta je u tužilaštvu ispričao otac ubijenog Savića!

Crna Hronika -

"Ubijen sam potpuno, svakog dana mislim da će srce da mi stane zbog tuge za sinom... Ne znam šta bih kazao, jako nam je svima teško", rekao je za Kurir Nenad Savić, otac ubijenog MMA borca Stefana Safića (23) za čiju smrt se terete Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23).

Stefan Savić, suđenje, Nenad Savić
foto: Zorana Jevtić

Nenad Savić je juče saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je, kako nezvanično saznajemo, rekao da je Stefan bio student četvrte godine Ekonomskog fakulteta.

- Njegovi najbolji drugovi bili su studenti farmacije i stomatologije, u takvom se društvu kretao. Bio je skroman mladić, imao je devojku i nikada nije imao finansijskih problema - rekao je, navodno, Stefanov otac u tužilaštvu.

Uspešan sportista

Takođe, kako nezvanično saznajemo, Nenad je istakao da se njegov sin, kada se priključio MMA reprezentaciji, zarekao da van ringa neće primenjivati borilačke veštine, jer bi mu to bilo ispod časti.

Stefan Savić, Otac Stefana Savića, otac MMA borca, Nenad Savić
foto: Zorana Jevtić

- Kada se priključio MMA reprezentaciji zarekao se da na ulici neće primenjivati borilačke veštine da ne bi kaljao grb reprezentacije. On je više puta bio državni prvak, osvojio je bronzu na Svetskom prventstvu u novembru prošle godine, a kakav je Stefan bio govori i činjenica da je učestvovao u formiranju fondancije koja je pomagala pripadnicim romske nacionalne zajednice - rekao je otac ubijenog MMA borca.

Nenad je juče, kako se saznaje, naglasio da zna da je u maju 2021. njegov sin imao fizički sukob s više mladića, među kojima su i okrivljeni, što bi ujedno mogao biti i motiv zločina počinjenog 25. februara ove godine. Savić se pridružio i krivičnom gonjenju okrivljenih i istakao imovinsko-pravni zahtev, koji će opredeliti naknadno, saznajemo iz nezvaničnih izvora.

Zahvalnost prolazniku

Nenad je juče izrazio i zahvalnost Stefanu M., mladiću koji je izleteo iz kola i pokušao da pomogne njegovom sinu u trenutku kada su dvojica osumnjičenih nasrnuli noževima na njega. Tom prilikom Stefan M. je zadobio povrede opasne po život, a Nenad je rekao da je u stalnom kontaktu s porodicom ranjenog mladića.

- Moja supruga i ćerka se stalno čuju s njim! U planu je da odemo da ga obiđemo i upoznamo uživo. On je pokušao da spase život mom sinu koji je za njega bio potpuni neznanac. To je za mene jedan divan i veliki čovek. Njemu je odstranjena slezina, plućno krilo, bio je u jako kritičnom stanju - ispričao je otac ubijenog reprezentativca.

Stefan Savić
foto: MUP Srbije, Printscreen

Moguća predaja

Advokat Kurtović:

Porodica jednog od osumnjičenih kontaktirala Saviće

Kako Kurir saznaje, samo je porodica osumnjičeniog Vasilija Gaćevića stupila u kontakt s porodicom Savića kako bi izjavila saučešće, dok Daničići žive potpuno povučeno i nisu se oglašavali od trenutka kada su saznali da njihov Marko stoji iza zločina.

- Porodica jednog od osumnjičenih za stravični zločin kontaktirala je porodicu Savić. Tom prilikom su ostvarili kontakt, što nam budi nadu da će sve to dovesti do predaje osumnjičenih - rekao je juče zastupnik porodice Savić, advokat Denis Kurtović.

Naime, s obzirom na to da joj je sin u bekstvu, a muž u zatvoru, majka Vasilija Gaćevića se plašila za svoj i život svoje dve ćerke, misleći da im neko iz porodice Savić može nauditi.

- Majka Vasilija Gačevića je pozvala telefonom Stefanovog oca, izjavila je saučešće i molila za oproštaj. Rekla je da pored Vasilija ima i dve ćerke i da je njen život svakako ugašen - ispričao je tada izvor Kurira.

Bonus video:

00:53

Snimak zverskog ubistva MMA borca Stefana Savića na Dorćolu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja