NA POMEN UBIJENOJ PEVAČICI DOŠLA SAMO ONA Zoran Marjanović nije viđen na groblju: "Gledam spomenik i vidim da niko ne dolazi..."
Foto: Zorana Jevtić

osam godina od zločina

NA POMEN UBIJENOJ PEVAČICI DOŠLA SAMO ONA Zoran Marjanović nije viđen na groblju: "Gledam spomenik i vidim da niko ne dolazi..."

Crna Hronika -

Ove godine udovca Jelene Marjanović, Zorana, kao ni članove njegove porodice, niko nije video na groblju Zbeg u Borči

Pevačica Jelena Marjanović (33) pre tačno osam godina brutalno je ubijena dok je džogirala na nasipu Crvenka kod Borče, a jedini osumnjičeni za zločin od samog početka je njen suprug Zoran Marjanović, kome je nedavno počelo ponovljeno suđenje u Višem sudu u Beogradu.

Podsetimo, Jelena je nestala 2. aprila 2016. oko 15 sati nakon što je trčala na borčanskom nasipu u društvu supruga Zorana i njihove ćerke koja je tada imala pet godina, a suprug je njen nestanak policiji prijavio istog dana.

Uplakana rođaka

brutalno ubijena pevačica jelena marjanović
brutalno ubijena pevačica jelena marjanovićfoto: Privatna Arhiva

Na groblju Zbeg u Borči, gde je i večna kuća pevačice, na pomen došla je samo njena uplakana tetka Ljubica Manojlović i to u prepodnevnim časovima.

- Osam godina... Toliko godina je prošlo, a ništa se nije desilo, ishoda nema. Za sve ove godine prestala sam i da imam komentar na celokupnu situaciju jer naše Jelene više nema - rekla je za Kurir neutešna tetka pevačice koja je donela kale svojoj mezimici.

- Jeleninu ćerku nisam videla od prošle godine, ona je kod Miloša (prim. aut. rođenog brata Zorana Marjanovića) i nisam upućena ni u šta što se nje tiče.

uplakana tetka pevačice donela kale na godišnjicu
uplakana tetka pevačice donela kale na godišnjicu foto: Zorana Jevtić

Tetka Ljubica, kako nam je rekla, morala je da promeni smenu na poslu kako bi došla na sestričin grob.

- Gledam u spomenik i vidim ovde nije niko ni dolazio - rekla je uplakana Ljubica i raspitivala se kod grobara da li neko od porodice Marjanović dolazi da obilazi grob, a kada je dobila negativan odgovor, dodatno se rastužila i rasplakala.

- Sada ću da obiđem i večnu kuću moje sestre i zeta, Jeleninih roditelja, i tako obilazim u krug. Samo mi je to ostalo... Život mora da ide dalje, šta da radimo, ali sve mi je ovo preteško - dodala je.

neutešna tetka pevačice osam godina bez mezimice jelene marjanović
neutešna tetka pevačice osam godina bez mezimice jelene marjanovićfoto: Zorana Jevtić

Ekipa Kurira bila je od ujutru, pa sve do posle podneva na borčanskom groblju, ali Zoran Marjnaović, kao ni drugi članovi njegove porodice nisu izašli na pomen.

Ukinuta presuda

- Običaj je da se na groblje izlazi u prepodnevnim časovima. Možda su oni bili popodne, ali nije ih niko video - navodi naš sagovornik i dodaje da je porodica Marjanović ranijih godina uvek dolazila na pomen, ali da ovoga puta nisu došli, iako je Zoran izašao iz zatvora nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, kojom je bio osuđen na 40 godina.

- Zoran je ranijih godina prepodne dolazio na groblje sa svojim bratom, sinom, kumom... Nije propuštao godišnji pomen, jedino kada je bio u zatvoru nije dolazio, a tada su dolazili njegovi. Šta se sada desilo znaju samo oni - kaže izvor.

zoran marjanović u februaru na ponovljenom suđenju u palati pravde
zoran marjanović u februaru na ponovljenom suđenju u palati pravdefoto: Petar Aleksić

Inače, pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počelo ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću zbog optužbi da je ubio Jelenu. On je ponovo negirao krivicu.

1 / 2 Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track