"SVAKO SUĐENJE JE NOVA TRAUMA, VEOMA JE POTRESNO" Otac nastradale Angeline: Od direktora straljane očekujemo nova saznanja
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"SVAKO SUĐENJE JE NOVA TRAUMA, VEOMA JE POTRESNO" Otac nastradale Angeline: Od direktora straljane očekujemo nova saznanja

Crna Hronika -

Suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine ubio devetoro učenika škole i radnika obezbedjenja u Osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar” nastavljeno je u Višem sudu.

Na pitanja oštećenih dva dana zaredom odgovarao je njegov otac koji je prethodno odbio da odgovara na pitanja advokata oštećenih.

Otac nastradale devojčice Angeline, Anđelko Aćimović, podelio je utiske sa suđenja, a rekao da je ne prepoznaje kajanje ili krivicu u ocu dečaka koji je počinio ovaj masakr:

suđenje, Kosta Kecmanović, Miljana Kecmanović, OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar
foto: Petar Aleksić

- Za nas je svako suđenje dodatna trauma, veoma je potresno, što se tiče opšteg utisaka, u optuženom ne postoji nikakvo iskreno kajanje. Svi u životu grešimo, ali je pitanje kada napravimo grešku i vidimo posledice, koje su ovde katastrofalne, kako ćemo da reagujemo na to. Dakle, potrebno je uvek pokajanje i prihvatanje odgovornosti

Potom je odgonetnuo da optuženi nije odgovorio na sva postavljena pitanja, već se branio ćutanjem, iako je advokatica iznela u javnost da je odgovorio na svako:

- To je pokušaj ekipe porodice Borović da svog klijenta predstave u javnosti kao časnog, ispravnog čoveka, da ga prikažu u boljem svetlu. Mogu potvrditi da to nije tačno. Pitanja van toga, vezana za posledice, odnose u porodici, psihološke prirode, bukvalno su otklonjena kao nepotrebna, odnosno nisu za ovaj predmet.

Sledeće suđenje zakazano je za 15. maj, gde će biti ispitivani majka Miljana Kecmanović i vlasnik strljane u kojoj je dečak naučio da puca.

Anđelković ni od majke ne očekuje da će prihvatiti krivicu i pokazati pokajanje:

02:19

NA OVA PITANJA RODITELJI DEČAKA UBICE NISU DALI ODGOVOR Otac nastradale Angeline: Od direktora straljane očekujemo nova saznanja

- Od porodice ne očekujem, ali od direktora streljane očekujem da se nešto više sazna. Imam utisak da Kecmanovići i njihovi advokati pokušavaju da deo krivice prebace na ljude koji su obučavali malog. Videćemo šta će biti, on je bio obučen u rukovanju oružjem, a pitanje je da li je to mogao da nauči za tri termina u streljani.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:41

Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja