DANKA UJEDINILA SRBIJU! Cela zemlja složno tragala za nestalom devojčicom, nažalost, tragičan kraj je rastužio sve
Foto: Privatna arhiva

bol

DANKA UJEDINILA SRBIJU! Cela zemlja složno tragala za nestalom devojčicom, nažalost, tragičan kraj je rastužio sve

Crna Hronika -

Čitava Srbija je proteklih 10 dana sa strepnjom čekala vesti o nestaloj Danki Ilić (2) iz Bora, a danas su stigle najteže vesti, zbog kojih nema ko nije zaplakao. Ova tragedija ujedinila je čitavu zemlju, a svi smo danima pokušavali da pomognemo u potrazi, ndajući se da će se devojčica vratiti kući.

- Ovo je jako bolan trenutak za čitavo društvo. Naš narod je još jednom pokazao da je složan u teškim momentima, da je spreman da pomogne u nevolji. Iako smo svi želeli da se potraga završi na najbolji mogući način, današnje vesti su nas porazile - kaže nam izvor.

Nažalost, devojčica je ubijena 26. marta u Banjskom polju, kada ju je majka nakratko izgubila iz vidokruga. Naime, devojčica je išetala iz dvorišta, izašla na put, a u tom trenutku su tuda kolima prolazili osumnjičeni Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50). Devojčicu u udarili kolima, pa je onesvešćenu stavili u automobil i odvezli na deponiju.

Danka Ilić
foto: Privatna arhiva

- Ovaj slučaj nema koga nije rasplakao. Nažalost, niko se nije nadao ovakvom ishodu i svi su verovali da će se dete pronaći živo i zdravo. O tome koliko su pored policija i nadležnih službi i institucija i svi drugi građani želeli da pomognu u potrazi, govori to što su se prvog dana na hiljade građana odazvalo apelu za pomoć u potrazi za nestalim detetom - kaže naš izvor i dodaje:

- Za Dankom su prvih dana, sve dok MUP nije zamolio ljude da više ne pretražuju teren u Banjskom polju, tragali i lovci, rudari, pripadnici Gorske službe spasavanja, meštani Banjskog polja, ali i svih okolnih borskih sela... Ljudi koji na svojim kućama imaju kamere dali su snimke odmah policiji, a oni koji ne borave u Srbiji našli su način da daju ključeve od svojih kuća kako bi na taj način pomogli.

1 / 10 Foto: Damir Dervišagić

Nikome nije ni najmanje svejedno što je krajnji ishod takav da je danas tužan dan, ne samo za ljude uključene u potragu, već za celu naciju.

- Mala Danka je ujedinila celu državu. Svi su pokazali koliko je veliko srce našeg naroda, kako onih profesionalaca koji su ostavili dane i noći na terenu tragajući za devojčicom, tako i građana koji su se trudili da pomognu u potrazi. Pokazali smo koliko smo složni kada je teško - zaključuje naš sagovornik i podsetio da je u slučaju Danke Ilić u Srbiji prvi put aktiviran sistem "Pronađi me", preko kog su svi građana putem raznih medija i sms poruka bili obavešteni o nestanku devojčice.

Bonus video:

05:03

EVO ZBOG ČEGA ĆE SE POTRAGA ZA DANKOM U BANJSKOM POLJU NASTAVITI! Antonović tvrdi: Još uvek postoji mogućnost da je tamo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track