ŽANDARMERIJA OPKOLILA KOLIBU OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO Njegov otac ih odveo tu - i dalje se traga za telom (FOTO SA LICA MESTA)
Foto: Kurir

ŽANDARMERIJA OPKOLILA KOLIBU OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO Njegov otac ih odveo tu - i dalje se traga za telom (FOTO SA LICA MESTA)

Crna Hronika -

Otac Srđana Jankovića, osumnjičenog za ubistvo devojčice Danke Ilić, odveo je žandarmeriju u blizini sela Luke gde se sumnja da je bačeno telo.

Žandarmerija je pretražila kolibu porodice Janković.

00:11

Danka Ilić potraga

Mesto je nenaseljeno, a veliki broj pripadnika žandarmerije bio je na terenu.

Posle detaljnog pregleda šume gde se nalazi koliba porodice osumnjičenog Jankovića, žandarmerija se usmerila na drugu lokaciju, s obzirom na to da ovde nisu našli ništa.

Danka Ilić
foto: Kurir
1 / 11 Foto: Kurir

Podsetimo, policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Danka Ilić
foto: Kurir

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je Jankoviću i Dragijeviću, određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.

00:30

Danka Ilić

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

- Srđan Janković je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Dejan Dragijević telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta - kaže izvor blizak istrazi.

Danka Ilić, deponija, Srđan Janković, Dejan Dragijević
foto: Nemanja Nikolić

Srđan Janković se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a Dejan Dragijević pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

- Srđan Janković se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Bonus video:

01:20

I dalje se traži telo Danke Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track