PAZITE JOJ RUČICE KAD JE BUDETE TRAŽILI! I NA OSMEH S NJIM JE POŠLA U SMRT... Pesma posvećena Danki kida dušu, UBICE KRIJU TELO
Foto: Privatna arhiva

PAZITE JOJ RUČICE KAD JE BUDETE TRAŽILI! I NA OSMEH S NJIM JE POŠLA U SMRT... Pesma posvećena Danki kida dušu, UBICE KRIJU TELO

Crna Hronika -

Jeziva sudbina male devojčice Danke Ilić (2) iz Bora koja je ubijena 26. marta u Banjskom polju, zbog čije smrti su uhapšeni osumnjičeni radnici JKP Vodovoda Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50) i nakon 15 dana potresa Srbiju, a građani se skoro svakodnevno opraštaju od nje na društevnim mrežama, a sada je jedan korisnik posvetio i pesmu nevinom detetu.

Pa da podsetimo, Janković i Dragijević su, po sopstvenom priznanju, 26. marta dok su bila na terenskom radu u Banjskom polju službenim kolima udarili su devojčicu, a potom je Dragijević uzeo dete i stavio je u kola. Navodno, kada se probudila on je zadavio rukama i njeno telo su bacili na obližnju deponiju. Međutim, kako su naveli, telo su premestili 28. marta na za sada nepoznatu lokaciju. Timovi MUP-a i dalje tragaju za telom, ali za sada bezuspešno.

rekonstrukcija kako je došlo do saobraćajne nesreće u banjskom polju
rekonstrukcija kako je došlo do saobraćajne nesreće u banjskom poljufoto: Kurir

Ako je sudeći po društvenim mrežama, pesma koja je posvećena devojčici Danki Ilić nastala je 4. aprila, na dan kad su osumnjičene ubice i uhapšene. Inače, tokom potrage za devojčicom jedan pravac istrage išao je u smeru da su radnici borskog Vodovoda osumnjičeni za krivično delo.

Pesma je nazvana "Molim vas pripazite - Danka Ilić"

- Pazite joj ručice, kad je budete tražili, ispod gomile smeća. Molim vas, oprezno! Po mirisu je pronađite, ona je tatina sreća. Cvet, na deponiji. Anđelski pramene na svilenoj kosici, zbog tebe i vapim. O, bezdušni svete šta ti je skrivilo to nevino dete? - navodi se u pesmi:

- Njih savest ne peče, devojčice draga, oni što su hteli da nestaneš bez traga. I nije krivac taj Beč! Niti otac tvoj, a ni majka tvoja, što uzalud plače dok danima traže, svoje umiljato mače. Pazite joj oči! U njima stanuje nedosanjani san. Tu su lutke i šnale, srećno detinjstvo i venčanica bela. Znam, biće vam teško kad dođete do tela. Zbog njene godine dve. I na osmeh pazite, sa njim je pošla u smrt, da radost unese u rajski vrt. Kako se može videti na društvenim mrežama autor ove pesme je Knežević Milodrag-Miki.

Fotografije pretrage različitih lokacija u borskom okrugu

1 / 8 Foto: Nemanja Nikolić

Inače, policija i spasilački timovi MUP-a dano-noćno pretražuju sve lokacije na kojima bi Dankino telo moglo biti u blizini Bora, počevši od deponije u blizini mesta njenog nestanka gde su osumnjičeni prvo tvrdili da su je bacili. Po sopstvenom priznanju osumnjičeni Dejan Dragijević naveo je da je Dankino telo premestio 28. marta i da su mu u tome pomogli otac Radoslav (73) i brat Dalibor (40) koji su uhapšeni 6. aprila. Osumnjičeni Dalibor priznao je inspektorima da je pomogao bratu da sakrije telo i naveo 20 lokacija gde bi telo moglo biti, međutim potraga nije dala rezultate. Samo dan kasnije Dalibor je preminuo u prostorijama policijske stanice Bor.

- Oprečne informacije stizale su do istražitelja svakodnevno, od trenutka kada je devojčica nestala. Pretražen je svaki pedalj oko i na imanju Dragijevića i Jankovića, pregledane sve kuće u komšiluku, garaže, podrumi, šume, tuneli, bunari, ali ništa - podseća izvor i dodaje da postoje dva moguća razloga zbog kojih uhapšeni ne žele da otkriju gde su sakrili telo.

osumnjičeni srđan jankoivć i dejan dragijević
osumnjičeni srđan jankoivć i dejan dragijevićfoto: Nemanja Nikolić

- Jedan razlog je taj da se nadaju manjoj kazni, u smisli "nema tela nema dela". Drugi razlog je taj što postoji mogućnost da su sa telom uradili nešto strašno.

Srđan Janković, iako je inspektorima prethodno opisao kako je došlo do zločina, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, koji vodi istragu, iskoristio je svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem, dok je njegov kolega Dejan Dragijević detaljno ispričao kako je došlo do teškog ubistva.

Tok istrage

Ključni momenti

x 26. mart - Danka Ilić (2) dolazi u Banjsko polje sa majkom i bratom (3) odakle joj se ubrzo gubi svaki trag

x 27. mart - policija, građani i civilne službe pretraživali teren u Banjskom polju u potrazi za devojčicom

x 28. mart - bageri i radne mašine počeli sa raščišćavanjem terena u okolini imanja sa kog je Danka nestala, podignuti i helikopteri

x 31. mart - objavljen snimak na kom je dvogodišnja devojčica u Beču koja liči na Danku

x 1. april - raspisana žuta Interpolova poternica za nestalom devojčicom

x 4. april - utvrđeno da na snimku nije Danka, a istoveremeno uhapšeni Janković i Dragijević zbog njenog ubistva

x 6. april - privedeni otac i brat Dejana Dragijevića, Dalibor i Radoslav

x 7. april - u policijskoj stanici u Boru preminuo Dejanov brat, Dalibor Dragijević

x 8. april - počela opsežna pretraga Zlotske pećine, reke i kanjona dubokog 70 metara u potrazi za devojčicinim telom

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track