BRAT DEJANA PALIĆA MAKARONE OPTUŽEN DA JE KOMBIJEM UBIO ČOVEKA: Proveo u pritvoru godinu dana, usledila neočekivana odluka suda
Foto: Nenad Kostić, Ilustracija

BRAT DEJANA PALIĆA MAKARONE OPTUŽEN DA JE KOMBIJEM UBIO ČOVEKA: Proveo u pritvoru godinu dana, usledila neočekivana odluka suda

Crna Hronika -

Goran Palić, brat Dejana Palića Makarone optužen je da je 13. jula prošle godine, navodno pod uticajem alkohola i opijata, svojim vozilom ubio muškarca Pavla B. (65) kojem se pokvario auto na lokalnom putu.

Uprkos optužnici i bojazni da će ponoviti delo, Palić je odlukom Višeg suda u Smederevu nedavno pušten u kućni pritvor.

Saobraćajna nesreća dogodila se u julu prošle godine kod Smederevske Palanke. Palić, je upravljao kombijem, kada je naleteo na Pavla B. koji je bio pored puta jer mu se auto pokvario.

Nesrećni čovek pao je pored puta i hitno je prevezen u bolnicu gde je nakon nekoliko dana od posledica teških povreda preminuo.

Palić je nakon nesreće navodno pobegao i uhvaćen je 5 sati kasnije na lokalnom putu.

- Tada je utvrđeno da je u trenutku saobraćajne nesreće imao 2,53 promila alkohola u krvi i da je bio pod dejstvom terapije protiv psihoaktivnih supstanci - tvrdi izvor upoznat sa slučajem.

Paliću je tada određen pritvor, a nedavno je protiv njega podignuta optužnica zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći nakon nesreće.

Optužnica se nalazi u fazi potvrđivanja, a Palić je bio u pritvoru sve vreme tokom istrage zbog bojazni da ne ponovi krivično delo, jer je do sada nekoliko puta prekršajno kažnjavan zbog saobraćajnih prekršaja.

Uprkos ovoj bojazni Viši sud u Smederevu doneo je nedavno neočekivanu odluku.

- Sud mu je ukinuo pritvor i zamenio ga sa kućnim pritvorom uz elektronski nadzor - tvrdi izvor.

Inače, osumnjičeni Palić rođeni je brat biznismena Dejana Palića Makarone.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:20

Kombi pregazio dete na Karaburmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track