ŠPANIJA IZRUČUJE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVA "ŠKALJARACA" U GRČKOJ: Označen kao direktni izvršilac ubistva Dedovića i Stamatovića
Foto: Privatna arhiva

ŠPANIJA IZRUČUJE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVA "ŠKALJARACA" U GRČKOJ: Označen kao direktni izvršilac ubistva Dedovića i Stamatovića

Crna Hronika -

Na zahtev Javnog tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, u Španiji je u toku postupak za izručenje Srbiji Milinka Brašnjevića, osumnjičenog za učešće u ubistvima pripadnika "škaljarskog klana" u Grčkoj.

Tužilaštvo je podnelo zahtev za izručenje Brašnjevića i postupak po tom zahtevu u toku u Španiji, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Brašnjević je uhapšen u Španiji krajem februara, a sumnja se da je učestvovao u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 2020. godine.

Njega je okrivljeni-saradnik u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Srđan Lalić označio kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića.

Tužilaštvo je, podsetimo, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 19 osoba, odnosno grupe čiji pripadnik je, kako se sumnja, bio i Brašnjević, a čije su vođe, kako se sumnja, Radoje Zvicer, Belivuk i Darko Šarić.

Kurir.rs/RTCG

Bonus video:

02:54

DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA! Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track