OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG FUDBALERA ZBOG NAPADA NA NEMANJU BJELICU: Pretio mu, pa uzeo makaze u ruke! Evo kolika kazna mu preti
Foto: ATA images, screenshot

prvo osnovno javno tužilaštvo

OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG FUDBALERA ZBOG NAPADA NA NEMANJU BJELICU: Pretio mu, pa uzeo makaze u ruke! Evo kolika kazna mu preti

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv bivšeg fudbalera Nikole Petkovića (38) zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti.

On je, kako se navodi, krivično delo počinio na štetu košarkaša bivšeg košarkaša Nemanje Bjelice.

Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelicafoto: Stefan Stojanović/ Mondo

- Sudu je predloženo da nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog Petkovića oglasi krivim zbog izvršenja napred navedenog krivičnog dela i da mu izrekne uslovnu osudu na taj način sto će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 2 godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo - navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Nikola Petković
Nikola Petkovićfoto: Nemanja Nikolić

Petković je, da podsetimo, u dečijoj igraonici u beogradskom držnom centru ugrozio sugurnost košarkaša na taj način što mu je, uneseći mu se u lice, pretio, a zatim dohvatio i makaze koji je mahao ispred Bjelice.

Ceo incident snimile su sigurnosne kamere u igraonici, a košarkaš je sve prijavio policiji i tada je ispričao da je sedeo za stolom kada mu je prišao osumnjičeni.

00:48

Novi snimak napada na Nemanju Bjelicu

- Počeo je da mu se unosi u lice, da ga vređa, i preti njemu, supruzi i deci. Između ostalog mu je rekao: "Iseliću te u Prigrevicu". Košarkaš je ostao mirno da sedi, ali je Petković otišao do šanka, uzeo makaze i potom i njima pripretio Bjelici "da će da ga izbode" - pisao je ranije Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track