POGLEDAJTE HAPŠENJE SRPSKIH PINK PANTERA U GRČKOJ! Ojadili zlataru, odneli plen od 300.000 evra, radili po šemi RIFIFI (VIDEO)
Foto: Jutjub Printskrin

grčka

POGLEDAJTE HAPŠENJE SRPSKIH PINK PANTERA U GRČKOJ! Ojadili zlataru, odneli plen od 300.000 evra, radili po šemi RIFIFI (VIDEO)

Crna Hronika -

Dvojica srpskih državljana, za koje se sumnja, da su pripadnici Pink Panter kriminalne grupe uhapšeni su u sredu u Grčkoj, jer su navodno opljačkali najmanje dva zlatare u Atini i odneli plen vredan 315.000 evra.

Filmsku pljačku juvelirnica snimile su nadzorne kamere, a sumnja se da su uhapšeni od decembra 2023. godine opljačkali najmanje dva lokala. Tandem je po unapred određenom planu imao odgovorajući alat za obijanje sigurnosnih vrata, ali i za vađenje dragocenog nakita iz vitrina, kako se može videti na snimcima.

ukradeni nakit vredan 315.000 evra
ukradeni nakit vredan 315.000 evrafoto: Grčka policija

- Njihov pakleni plan bio je da prethodno dobro osmotre zlataru koju žele da tipuju. Najviše bi birali zlatare koje se nalaze pored napuštenog objekta, tačnije one koje zid deli od neke napuštene zgrade - pišu grčki mediji i dodaju:

- U večernjim satima ulazili bi u napušteni objekat, pravili rupu u zidu, a zatim bi jedan od njih ulazio u lokal i puzeći dolazio do vitrina i uzimao nakit. Puzio je kako ga sigurnosne kamere ili neki drugi alarm kojim je obezbeđena zlatara ne bi primetio i alarmirao vlasnika ili direktno policiju.

Kako su naveli grčki mediji, Pink Panteri imali su već razrađenu šemu kome bi prodavali ukradene predmete, gde su, kako se sumnja zaradili oko 315.000 evra.

- Inače, jednu pljačku su izveli tako što su do juvelirnice došli peške, gde su prethodno nedaleko odatle ostavili automobil za koji su se kako se vidi na kamerama, pravili kao da nije njihov, jer su se naladi da nakon što uzmu plen niko neće da poveže da se u tim kolima nalaze pljačkaši - navode lokalni mediji.

Kako su objavili grčki mediji, srpski Pink Panteri su koristili su metodu Rififi, odnosno otvarali su rupe u zidu između napuštenih zgrada i zlatara.

- Tokom pljačke Pink Panteri su mislili i o tome da se ne čuje kada bušilicom prave rupu u zidu, pa su tako stavljali tkaninu kako se ne bi čula buka. Delovi zida su padali, takođe na krpe koje su stavljali na pod da se ne čuje kada komadi zida otpadaju - navode mediji:

- Za svoje kretanje koriste falsifikovana ili falsifikovana dokumenta, dok putuju odvojeno i na različite načine kako bi izbegli mogućnost da budu zajedno uhapšeni. Za svoja putovanja koriste ili vozila sa stranim registarskim tablicama iz različitih zemalja ili vozila iz dotične zemlje, koja su registrovana na imena drugih ljudi.

Nakon pretresa imovine i njihovih domova, između ostalog, pronašli su i oduzeli:

· Mnogo alata za provalu,

· 3 sata,

· Nakit,

· 190 evra,

· lažnu vozačku dozvolu,

· 3 mobilna telefona i

· NJihove lične stvari.

Oduzet je dodatni motocikl i automobil koji su korišćeni za njihov prevoz

(Oema)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track