KURIR SAZNAJE! OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO ČAČANSKOG BIZNISMENA ODREĐEN PRITVOR: Dejan se sinoć predao posle 5 dana, jutros saslušan!
Foto: Privatna arhiva, RINA

advokat potvrdio

KURIR SAZNAJE! OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO ČAČANSKOG BIZNISMENA ODREĐEN PRITVOR: Dejan se sinoć predao posle 5 dana, jutros saslušan!

Crna Hronika -

Osumnjičeni za ubistvo u Preljini Dejan P. saslušan je jutros pred sudijom za prethodni postupak i njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana, potvrdio je za Kurir njegov branilac, čačanski advokat Dragan Ranđelović Džakec.

Osumnjičeni za ubistvo Maria Simovića (44) je pet dana bio u bekstvu, a sinoć se predao policiji u Čačku.

Mario Simović
Mario Simovićfoto: Privatna arhiva

- On se juče u mom prisustvu predao policiji i rešenjem sudije za prethodni postupak njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana. Jutros je sudsko veće njega saslušalo na okolnosti određivanja pritvora i naravno pritvor će biti potvrđen - kazao je advokat Džakec.

U istrazi očekuju da će tužilac Višeg javnog tužilaštva u Čačku osumnjičenog uskoro saslušati i na okolnosti sumnje na krivično delo koje se Dejanu P. stavlja na teret. Glavno saslušanje pred tužiocem se očekuje za koji dan, verovatno tokom praznika.

Podsećamo, oružani napad na Maria Simovića koji je na licu mesta podlegao povredama, odigrao se u četvrtak u krugu jednog preduzeća u Preljini. U prepodnevnim satima je navodno Dejan P. ispalio više hitaca u žrtvu a nakon toga se udaljio sa lica mesta. Policija je za njim tragala pet dana. Kako je njegov branilac i potvrdio, on se juče policiji predao u njegovom prisustvu.

Mesto zločina u Preljini
Mesto zločina u Preljinifoto: RINA

Prema rečima našeg izvora, žrtva i osumnjičeni su se poznavali od ranije, a jedno vreme su čak i poslovno sarađivali. Međutim, u poslednje vreme nisu bili u dobrim odnosima, a svađa je navodno nastavala oko placa. Takođe, osumnjičeni Dejan P. je navdno u proteklih godinu dana strahovao za svoj život zbog sukoba sa Simovićem, a dan pre nego što je počinio zločin, navodno, bio je u policiji da prijavi svoj problem.

Inače, osumnjičenog Dejana P, u Čačku znaju kao preduzetnika koji je čitavog života radio i sticao.

- On nema krivični dosije, ranije nije pravio probleme, šta mu sada bi nije nam jasno - kažu Čačani.

Bonus video:

00:22

Ubistvo u Čačku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track