RODITELJI DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA SAD NEĆE DA SVEDOČE JER NISU U STANJU?! Ne prestaju sa SRAMNIM ponašanjem! ZNA SE KO JE ŽRTVA
Foto: Petar Aleksić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

viši sud u beogradu

RODITELJI DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA SAD NEĆE DA SVEDOČE JER NISU U STANJU?! Ne prestaju sa SRAMNIM ponašanjem! ZNA SE KO JE ŽRTVA

Crna Hronika -

Miljana i Vladimir Kecmanović, roditelji dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je u školi 3. maja 2023. godine ubio devetoro dece i čuvara škole, poručili su da neće svedočiti u postupku koji su protiv njih pokrenuli roditelji ubijene Adriane Dukić, što je dodatno uznemirilo roditelje ubijene devojčice!

Miljana Kecmanović
Miljana Kecmanovićfoto: Zorana Jevtić

- Moji klijenti su doneli odluku da neće davati iskaz u ovom postupku. Oni su tako odlučili jer nisu u stanju da ponovo govore o svemu - rekla je advokatica Marina Ivelja, koja zastupa tužene kecmanoviće.

Zastupnica oštećene porodice Dukić odreagovala je na ove navode i istakla da to nije u redu jer se oni u tom slučaju predstavljaju kao žrtve, što nikako nisu.

- U ovom postupku se dobro zna ko je žrtva, ko je počinilac, a ko uključen u zločin, zato ne treba mešati teze - rekla je advokat Snežana Dunjić, zastpunica porodice Dukić.

Vladimir Kecmanović
Vladimir Kecmanovićfoto: Privatna Arhiva

Advokatica Snežana Dukić je nakon suđenja izjavila da je ovo još jedan oblik sramnog ponašanja odbrane.

- Ovo je ponovo šikanozno ponašanje odbrane koja je prošli put tražila odlaganje njihovog saslušanja i sada govore da do toga neće ni doći - rekla je Dunjić.

Podsetimo, na današnjem ročištu trebalo je da svedoče Kecmanovići, jer je prethodno suđenje bilo odloženo zbog njihovog nedolaska. Advokatica tuženih izjavila je tada da oni nisu došli kako bi prvo izneli odbranu u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih, ali su sada potpuno odustali od svedočenja.

Dane Dukić
Dane Dukić foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Umesto njih svedočila je direktorka škole Snežana Knežević, nastavnica srpskog jezika koja je dečaku bila razredna u šestom razredu Nada Radonjić Bulatović i učiteljica Vesna Belami.

Podsetimo, roditelji ubijene dece i čuvara iz "Ribnikara" tužili su porodicu Kecamnović u parničnim postupcima, a to je učinila i nastavnica istorije, koju je dečak ubioca 3. maja prošle godine teško ranio dok je držala čas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja