ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA ŠEFA OBEZBEĐENJA! 10 stražara čuvalo okrivljene, a evo kako su povezani sa BELIVUKOM
Foto: Kurir

"stefan braun"

ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA ŠEFA OBEZBEĐENJA! 10 stražara čuvalo okrivljene, a evo kako su povezani sa BELIVUKOM

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje u slučaju pucnjave u noćnom klubu "Stefan Braun" kada je 15. marta 2022. godine ranjen šef obezbeđenja M. Č.

Četvorica okrivljenih, Aleksandar Šćepanović, Stefan Veljković, Nikola Stanković i Slavoljub Trajković terete se za krivično delo pokušaj ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Inače, okrivljeni Šćepanović označen je kao pucač i do danas se nalazi u bekstvu.

ranjeni šef obezbeđena
ranjeni šef obezbeđena foto: Printscreen/Facebook

Današnje suđenje odloženo je zbog izostanka člana petočlanog sudskog veća. U sudnici su se našli okrivljeni Veljović, Stanković i Trajković koji su sedeli na optuženičkoj klupi dok ih je čuvalo deset stražara. Naime, prethodno suđenje u aprilu takođe, je odloženo i to zbog odlaska sudije Zorice Avramović koja je iz krivičnog odeljenja Višeg suda u Palati pravde raspoređena u Posebno odeljenje za organizovani kriminal i ratne zločine u Specijalnom sudu, i naslediće sve predmete sudije Vinke Beraha Nikićević, koja je krajem aprila otišla u penziju. Predmet je preuzeo sudija Zoran Božović.

Pa da podsetimo, u noćnom klubu "Stefan Braun" došlo je do sukoba između četvorice okrivljenih i još jedne ekipe muškaraca, kada su radnici obezbeđenja na čelu sa M. Č. reagovali i izbacili okrivljene iz kluba nakon čega je došlo do pucnjave, a navodno je prvobitni sukob izbio zbog jedne devojke. Inače, kako je Kurir ranije pisao, i Trajković i Stanković od ranije su poznati policiji po brojnim krivičnim delima.

jezivo stanje nakon pucnjave
jezivo stanje nakon pucnjave foto: Kurir

- Na suđenju klanu Veljka Belivuka u Specijalnom sudu u Beogradu, svedok saradnik Bojan Hrvatin pomenuo je Slavoljuba Trajkovića navodeći da je klan nameravao da ga ubije, a sve navodno, jer je Trajković planirao likvidaciju Belivuka i to zajedno sa Aleksandrom Gligorijevićem zvanim Puki, koji je ubijen u kući strave u Ritopeku - podseća sagovornik.

belivuk i gligorijević bili bliski
belivuk i gligorijević bili bliskifoto: Instagram

Drugi okrivljeni u slučaju "Stefan Braun", Stanković, bio je privođen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na fudbalera Aleksu Terzića. Odbegli Aleksandar Šćepanović je, takođe poznat javnosti i povezivana sa klanom Belivuk, ali tako što je, prema optužnici Specijalnog suda, sarađivao sa njima.

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja