"VIŠE OD 200.000 EVRA U KEŠU SMO DOBILI ZA SVADBU" Nastavlja se suđenje vođama klana! Belivuk i Miljković sa suprugama u sudu
Foto: Petar Aleksić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

PRANJE PARA

"VIŠE OD 200.000 EVRA U KEŠU SMO DOBILI ZA SVADBU" Nastavlja se suđenje vođama klana! Belivuk i Miljković sa suprugama u sudu

Crna Hronika -

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama Bojani Belivuk i Tanji Miljković, kao i Filipu Ivanovskom i njegovoj supruzi Mariji Ivanovski kojima se sudi za pranje novca zarađenog od kriminala, trebalo bi da se nastavi danas pred Specijalnim sudom u Beogradu!

Naime, Veljko Belivuk i Marko Miljković biće dovedeni iz pritvora, dok će ostali optuženi u sud u Ustaničkoj doći sa slobode, kada će se vršiti uvid u pisanu dokumentaciju.

suđenje Belivukovoj grupi, Specijalni Sud, Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

Tužilaštvo ih, podsetimo, tereti da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove kupovinom stanova, kuća, građevinskog materijala, placeva, automobila i satova. Optužnicom je inače obuhvaćena i Belivukova tašta, Snežana Đorđević, koja se na prošlom suđenju održanom početkom aprila nije pojavila.

- Optuženi su tokom pripremnog ročišta kratko izjavili da nisu krivi, i to ročište je bilo zatvoreno za javnost. Za danas je zakazan nastavak suđenja po optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal kojom se terete da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove kupovinom stanova, kuća, građevisnkog materijala, placeva, automobila i satova - rekao je izvor Kurira.

Veljko Belivuk i Marko Miljković, s druge strane, terete se u drugom sudskom postupku zbog sumnje da su organizatori kriminalne grupe koja se tereti za sedam ubistava, otmicu, silovanje i trgovinu drogom i oružjem, dok je Ivanovski označen kao pripadnik klana. Ivanovski je, podsetimo, označen kao pripadnik klana.

Na prošlom suđenju, do tada nevenčana supruga Filipa Ivanovskog izjavila je da se od sada potpisuje kao Ivanovski, pri čemu je tom prilikom dostavila i izvod iz matične knjige venčanih.

Tanja Miljković, Bojana Belivuk, Marija Milutinov
foto: Petar Aleksić

Belivuk je prilikom izvođenja svoje odbrane ponovio da je bio zaposlen kao koordinator u podrumu pića sa mesečnom zaradom od oko 60.000 dinara i da je radio na poslovima obezbeđenja. Naveo je takođe i da nije učestvovao u kupovini placa u Kozarčevoj ulici na Zvezdari, niti gradnji na tom placu, već je sve to činila njegova tašta Snežana Đorđević od njene ušteđevine.

- Imovina koju smo supruga i ja stekli nije basnoslovna, svako ko je radio kao nas dvoje, pa i po dva posla, mogao je to da ima. Sa kućom i placem nemam nikakve veze, sve je od ušteđevine kupila i gradila moja tašta. Možda, sigurno joj i jeste pomagala moja supruga, oko pozivanja majstora. Naš stan je u Živka Davidovića 83, na 200 metara od placa, druga stvar tašta je bolesna, a treće moja supruga joj je ćerka. Nadam se da neće svako morati da odgovara zato što pomaže roditeljima, naprotiv da joj ne pomaže to bi bilo zanemarivanje - rekao je tada Belivuk.

Marko Miljković je izašao za govornicu posle Veljka Belivuka kada je rekao da su za svadbu on i supruga Tanja dobili više od 200.000 evra u kešu.

Marko Miljković, Veljko Belivuk
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

- Pravili smo svadbu u Metropolu sa preko 300 zvanica i dobili smo preko 200.000 evra, pa smo se dogovorili da bude na nju. Tužilaštvo kaže da je svadba bila 2015. a čudno što je kupljen stan 2020, moja stvar je nigde ne piše kada ja moram da potrošim novac, mogu i da ga zapalim. Dakle, stan je kupljen, nije plaćen u celosti. Ja radim ceo svoj život, radim obezbeđenje lica i objekata, time sam se bavio do hapšenja - naveo je Miljković.

Njihove supruge nisu tada iznosile odbranu, već su nakon izlaganja Belivuka i Miljkovića, obe izjavile da stoje pri svom iskazu, te nemaju šta novo da dodaju, a isti slučaj je bio i sa Filipom Ivanovski. Jedina koja je prihvatila i da odgovara na pitanja je Marija Ivanovski koja je istakla da je njoj i njenom suprugu Filipu, njena porodica pomagala novčano, kao i Filipov otac.

- Pomagala nam je moja porodica i njegov otac Jugoslav. Ja sam imala karticu njegovog oca, on mi je često slao novac. Filipov otac je pomagao meni za život, i kada je Filip uhapšen, kako za izdržavanje mene tako i za ono što treba njemu dok je bio u pritvoru. Pomagali su i moji, hranom, novcem.

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja